Wiser från Schneider Electric nu Matter-certifierad

Från sajten:
image

Sortimentet av Matter-certifierade Produkter fortsätter att växa. Nu meddelar även Schneider Electric att deras gateway Wiser blivit certifierad för standarden.

Franska företaget Schneider Electric meddelar nu stolt att deras gateway för det smarta hemmet, Wiser blivit certifierad för Matter. I samma veva har även deras smarta plugg certifierats vilket innebär att produkterna är bland de första i världen att certifieras för den nya standarden.

Rent konkret innebär detta att de smarta enheter eller produkter som är anslutna till Wiser Gateway kommer att kunna exponeras för kontroller som stöder Matter. I dagsläget används Zigbee som protokoll för Wiser och den kommande uppdateringen kommer ser till att äldre produkter blir användbara i en Matter-miljö.

Även Wiser-appen kommer att bli Matter-certifierad vilket innebär att den då kan styra andra tillverkares kompatibla produkter via det egna gränssnittet.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

Drömmen. Uppkopplade vrid dimmrar överallt. Har allt i Fibaro idag pga 800MHz. Blir dyrt att byta ut alla dimmrar...

Någon som använder Wiser? JAg skaffade ett par vriddimmrar från dem, men har ingen Wiser hub. Tänkteatt de skulle gå in i Philips hue med Zigbee. Det gjorde de visserligen, men det går bara att dimra och inte släcka. ;(
Det går heller inte att ställa in att den ska komma ihåg senaste inställning när man tänder. osv. Verkar som det bara går med en Hub från Wiser. Undrar om det är värt det och köpa fler saker. Har en dimmer från Sunricher som är Ok, går in i HUE och Homekit, men vredet och knapptryckningen är smäckigare än Schneider.
, Oklart om Wiser går in i Homekit.

Köper ogärna en, (den är inte billig), men systemet det kanske verkar ändå rätt bra. och dimmern kanske har en hel del inställningsmöjligheter. Möjligen att Matter kan vara bra att ha. Dock är det ju ingen garanti att andra saker verkligen fungerar utan att ha en hub av en annan tillverkare. Funderar på om det är värt att köpa en Wiser hub eller lämna tillbaka diimrarna och köpa annat som typ sunricher som är lite mer uiniversell