Windows till Mac kan ha stoppats av Qualcomm

Från sajten:
image

Microsoft har fortfarande inte släppt en version av Windows som kan köras på Apples M1, M1 Pro och M1 Max Mac-datorer, orsaken kan vara ett hemligt avtal med Qualcomm.

Bootcamp

Eftersom att Microsoft inte officiellt släppt en version av Windows som har stöd för ARM, utöver för Insider-medlemmar, så har Apple valt att inaktivera Bootcamp på deras nya Mac-datorer med ARM-processorer. Enligt XDA-Developers har en ARM-version av Windows bara gjorts tillgängligt på enheter med chip från Qualcomm på grund av en tidigare okänd affär mellan de två företagen.

Enligt personer med insyn i affären kommer avtalet “att löpa ut snart” men det finns inget specifikt besked om när det kommer att upphöra. När avtalet mellan Microsoft och Qualcomm upphör kommer det eventuellt att tillåta andra leverantörer bygga enheter med Windows för ARM och det kan kanske låta Microsoft att göra Windows tillgängligt på Mac-datorer med Apples egna processorer.

Har du en Mac med något av M1 chippen och behöver tillgång till Windows kan du använda Parallels 16.5 eller senare för att köra Insider Preview-versioner av Windows 10 och 11 som har skapats för ARM-hårdvara, detta är dock inte heller felfritt. Parallels är fortfarande den enda lösningen eftersom Microsoft inte har gjort någon licensierad version av Windows för ARM tillgänglig för Mac-datorer med Apples processorer.

Via: Macrumors