wiFido håller koll på ditt kloka hem

Från sajten:
image

wiFido är en svensk innovation som nu söker crowdfounding och som vill hålla koll på ditt hem åt dig. Situationen med Covid-19 har försenat projektet men nu ser det ut att vara på gång på allvar.

Enligt företaget bakom wiFido så har produkten tagits fram för att ge oss ökad trygghet och för att förenkla vår vardag med hjälp av smart teknik. Den ska fungera bra såväl i ditt hem som i din sommarstuga då den dessutom kan få uppkoppling via 4G (tillbehör).

wiFido + Tick

Via den tillhörande appen får du översikt kring vad som händer men också koll på temperatur, belysning, värme, lås och annat som är anslutet till din wiFido. Enheten sägs vara användarvänlig, skalbar och integritetssäker vilket ligger i tiden. Den ska också fungera trådlöst med de flesta uppkopplade prylar men exakt vilka protokoll som stöds anges inte i klartext men såväl Nexa som Telldus nämns vilket bör innebära Z-Wave och 433 MHz.

Specifikationer:

  • Inbyggd batteribackup
  • 4G-modul (som tillbehör)
  • Tvåvägskommunikation
  • Stöd för Nexa & Telldus
  • Full HD-kamera

wiFido kan kompletteras med en Tick, en slags sensor som mäter temperatur, larmar för rörelser eller talar om när barnen kommer hem från skolan. Tick fungerar både ute- och inomhus.

En wiFido kostar 4995 kr och Tick 899 kr i 3-pack eller 399 kr/styck. Det finns olika fronter att köpa till som tillbehör och dessa kostar 199 kr/styck. Vill du dessutom ha en 4G-modul så kostar denna 1495 kr. Produkten ska enligt uppgift levereras i december månad i år.

Designen på produkterna är skandinaviskt stilren och har designats av prisbelönta Tools Design i Köpenhamn.

Vill du vara bland de första att lägga vantarna på en?
Klicka här för att komma till deras crowdfounding-sida på FundYou.

Källa: Wifido

För dyrt och för luddigt. 5000 spänn för en halvfärdig smarta hemmet-hub som ska crowdfundas känns tufft.

En sån här pryl behöver bygga upp ett ordentligt community eller ha stora resurser bakom. Risk att den säljer dåligt och att någon utveckling aldrig kommer igång på allvar.