WiFi antenn till PC

Frugan har en PC med inbyggt WiFi kort och det sitter en liten plast antenn på cirka 10 cm på baksidan. Nu står datorn inte direkt optimalt för att ta emot WiFi signal så min undran är om det finns någon vettig typ bordsantenn eller väggmonterad med typ en meter kabel som funkar. Eller är det bara att dra in en nätverkskabel för husfridens skull?

1,5m borde väl räcka?
https://www.dustinhome.se/product/5011133666/wifi-antenn-med-magnetfot-2-dbi-15m

Eller en sån här kanske; https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/tradlost-natverk/wlan-antenner/antenner/delock-riktad-wifi-antenn-24-och-5-ghz-6-dbi-p30275

Tackar, jo jag har sett att det finns var lite nyfiken på om någon testat och kunde berätta om det funkade bra. Inga större pengar utan bara att köpa hem, synd bara om det blir slängt i en låda bland allt annat bråte. :rofl::rofl:

Kanske kan använda det till någon maträtt då. :joy:

1 gillning

Jag kan ju alltid göra mig en Wi Filé. :rofl::rofl::rofl:

1 gillning

Kanske dum fråga, men hur kopplar men in de där antennerna med tanke på kontakten? Finns väl inte sådana kontakter på så många prylat…?

Jodå, trådlösa nätverkskort för montage i kortplats har dessa kontakter, ofta sitter en kort antenn där som kan bytas till extern antenn med kabel.

2 gillningar

Är likadana kontakter på korten i datorn, minns inte vad kontakten heter dock.

edit:RP-SMA heter den tydligen.
https://www.induo.com/b/sma-eller-rp-sma/

1 gillning

Det är precis så det ser ut på vår dator.