WhatsApp inför emojireaktioner

Från sajten:
image

Sedan en tid tillbaka kan du reagera på ett meddelande i Messenger genom att välja vilken emoji som helst av de cirka 3 500 som finns tillgängliga. Nu inför WhatsApp samma funktion.

Ibland känner man att de fem, sex olika reaktionerna som funnits tillgängliga inte räcker till för att förmedla ens känslor när man fått ett meddelande. Därför kan det vara bekvämt att ha ett helt bibliotek av symboler att välja mellan. Mark Zuckerberg, VD för Meta, meddelade nyligen via Facebook att de rullar ut funktionen nu. Dock kan det dröja några dagar innan alla användare har tillgång till funktionen.

För att välja en emojireaktion i WhatsApp gör du exakt likadant som i Messenger, nämligen att hålla ner fingret på meddelandet och trycker på plustecknet. Då rullas hela paletten med emojis upp och du kan välja exakt den symbol som förmedlar din känsla på bästa sätt.

Ångrar du dig och vill ändra emoji så kan du hålla ner fingret på samma meddelande och välja en ny, alternativt välja samma en gång till för att ta bort den igen.

Via: Engadget

Har funnits länge i Signal.