WhatsApp Channels låter dig ta emot viktiga uppdateringar

Från sajten:
image

WhatsApp kommer att lansera en ny funktion vid namn Channels. Denna låter användaren ta emot viktiga uppdateringar från direkt i appen.

WhatsApp Channels är en ny funktion i appen som ger möjlighet att följa människor och organisationer och få viktiga uppdateringar. Funktionen är tänkt att lanseras på bred front inom de kommande månaderna (först ut är Singapore och Colombia.) och den strävar efter att vara den mest privata sändningsmeddelandetjänsten som finns och kommer med ett starkt integritetsskydd som efterfrågats av många användare. Att följa kanaler görs nämligen helt privat.

Kort om funktionen:

  • Lanseras i flera länder med möjlighet för vem som helst att kunna skapa en kanal.
  • Den är ett enkelriktat sändningsverktyg för administratörer som möjliggör det att skicka text, foton, videor, klistermärken och omröstningar.
  • Kanalhistoriken kommer vara tillgänglig i 30 dagar, varefter den försvinner automatiskt.
  • Funktionen visas på en ny “Uppdateringar”-flik som är separat från chattar med familj, vänner och grupper.
  • För att behålla användarnas kontroll och inflytande kommer administratörer inte att kunna lägga till följare till sin kanal.
  • Andra följare av kanalen kan inte se ditt telefonnummer.

För att starta detta arbete samarbetar man med ledande globala röster och utvalda organisationer i Colombia och Singapore, Singapore Heart Foundation och faktagranskare i Colombia, Colombia Check, för att bygga, lära och anpassa erfarenheten. WhatsApps globala lanseringspartner inkluderar icke-statliga organisationer, som International Rescue Committee (IRC) och WHO samt sportlegender som FC Barcelona och Manchester City.

Källa: Pressmeddelande