Wemo från Belkin backar från Matter

Från sajten:
image

Matter är ett av det mest diskuterade begreppen inom smarta hem under senaste året. Den nya IoT-standarden som lovar gott har nu fått ett mindre bakslag.

Belkin meddelar att de inte avser att ge stöd åt sina smarta hem produkter som säljs under varumärket Wemo. Detta kommer lite som en överraskning då företaget meddelade precis tvärtom på CES 2022 i Las Vegas. Enligt en artikel på amerikanska The Verge är företaget fortfarande övertygade om att Matter kommer att ha ett stort intryck på branschen men väljer trots allt att backa utvecklingen från eget håll.

Idag fungerar deras produkter med Thread enbart med Apple Home så för de som köpt och hoppats på mer så får det bli Tradera nästa… Å andra sidan så kanske inte detta är ett jätteproblem här i Sverige då utbudet är ganska tunt. Konstigt nog så har de produkter som använder både Wi-Fi samt Thread men dessa skulle ändå inte uppdateras till Matter. Så, kanske bra att de tar ett steg tillbaka och funderar på hur framtiden ska se ut, eller?

Vad tror ni, kommer vi att se fler företag backa eller avvakta? Vi är inne i mars månad nu och många företag som lovat stöd för Matter är fortfarande väldigt tysta…

Källa: The Verge