Wallbox demonstrerade sin dubbelriktade laddare live

Från sajten:
image

Vid mässan The Smarter E Europe som nyligen hölls i München visades den dubbelriktade laddaren V2X från Wallbox upp. Laddaren kan hjälpa till att balansera elnätet.

Wallbox demonstrerade precis live hur deras dubbelriktade laddare V2X kan hjälpa användare att spara på sina energiräkningar. Vid mässan The Smarter E Europe visades livedemonstrationer av Quasar 2 med V2H och V2G tillsammans med en Cupra Born 77 kWh.

Energiöverföringen mellan fordon och hem och fordon och nätet beräknas öka som ett led i att hjälpa till att balansera det ökande trycket på våra elnät. I genomsnitt kan en fulladdad elbil driva ett genomsnittligt hem i Europa i över 3 dagar. Användare med solpaneler kan lagra överskottsenergi i sin elbil och sedan nyttja denna när priserna är höga eller trafiken i nätet hög och därmed minska sitt beroende av elnätet.

Quasar 2 är en 12,8 kW laddare som också kan dra energi från din bil och skicka tillbaka den till elnätet eller använda den för att driva ditt hem. De första projekten är beräknade att lanseras under fjärde kvartalet i år.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning