Volvo och Renault lanserar bildelartjänsten Rulla

Från sajten:
image

Femtio Volvo- och Renaultsåterförsäljare i sverige lanserar nu bildelningstjänsten Rulla tillsammans.

Bildelningstjänster är något vi ser allt mer av och nu ger sig Volvo och Renault in i segmentet genom att konkurrera med Toyotas Kinto Share och M som de tidigare haft ett samarbete med. Tjänsten Rulla blir en stationsbaserad tjänst där vi hämtar upp en Rulla-bil på en av dessa stationer och sedan lämnar tillbaka den på samma plats. Satsningen startar i Borås, Jönköping, Umeå, och Varberg men redan första kvartalet tillkommer fler städer. Stationerna kommer färdigställas i början av nästa år så under första kvartalet kommer vi kunna låna en bil enkelt via Volvo och Renaulthandlare.

Arbetet med Rulla startade redan 2019 och de säger sig se en kraftig efterfrågan av dessa tjänster både hos privatpersoner och företag och vill ge sina handlare möjlighet att bredda sin kundkrets genom att enkelt erbjuda sina kunder ett modernt transportalternativ.

Via: Rulla pressmeddelande.

Så dessa kommer ha en station man går till?..lite som Sixt,Hertz eller andra etablerade hyres företag?

Bildelartjänst uppfattar jag som ett reservdelsprogram. :joy::joy:

1 gillning

Jag tolkar det som det funkar som t.ex. Sunfleet gjorde. Att det finns bilar utställda på olika parkeringsplatser och så måste man lämna tillbaka där man tog den.

Det är nog exakt samma system som Sunfleet.

Med station menar man parkeringsplatser runt om i stan - och öppna bilarna med din mobil och nyckeln finns i bilen. Jämfört att hämta nyckeln hos ett uthyrningskontor eller i en automat och sesna leta upp bilen på en stor parkering.

ok… dåså.

#Sandströmapproves

Lägger de sig prismässigt under M är M dödsdömda.
M har lagt ner flertalet stationer i Göteborg under året.

Ja det är lite upp till bevis om det finns intresse för lyxbilsbilpool i det här landet nu under 2021.