Volutz ger oss Quantum I 20W en Ultra-tunn USB-C väggladdare

Från sajten:
image

Kablar och väggladdare.

Det är två produkter som vi kommit att bli allt mer beroende av. Den oinsatte använder sig av samma väggladdare som kom med första telefonen, den slarvige köper nya på löpande band och pedantiske har märkt sin med DYMO. De finns överallt, vi har dem vid sängkanten, i hallen, på jobbet, i väskan, överallt. Laddkablar och väggladdare. Men alla är inte likvärdiga. Länge spred sig 5W laddarna över världen och än i dag är 5W laddarna en vanlig syn i de svenska hemmen. De kinesiska mobiltillverkarna har ett eget race om vem som kan skapa den snabbaste laddaren och vi har fått se både 65W och 100W krämas in i deras egna telefoner med deras väggladdare.

Men ibland vill vi bara ha en liten, smart, stark och snygg väggladdare och kabel. Uppsalaföretaget Volutz har tagit fasta på det här och levererar en väggladdare och kablar som uppfyller alla de här punkterna. Väggladdaren heter Quantum I 20W Ultra-tunn USB-C Väggladdare och kommer i färgen Snow-White

Quantum I 20W Ultra-tunn USB-C Väggladdare, Snow-White

Liten och smart

En väggladdare har som vi vet två stycken piggar som sticker ut och kommer således alltid vara otymplig och svår att packa ner. Förutom om det hela löses så som Volutz gjort. Piggarna fälls in och laddaren blir helt platt. Så platt att vi kan få ner den i byxfickan. Men rimligare är att ha den i jackfickan eller väskan utan att den tar upp nämnvärd plats. Så inte nog med att den är platt och liten den är även platt när den ska tas med.

Quantum I 20W Ultra-tunn USB-C Väggladdare, Snow-White

Stark och snygg

Styrkan sitter i watt. Volutz har 20W, vilket är max för vad iPhone klarar av i dag. Med 20W så kommer vi kunna ladda upp vår telefon till 55% på 22 minuter och hela vägen upp till 100% på under två timmar. Det här ska stå i relation till att Apples 5W tog hela tre timmar och 7 minuter för att ladda till 100% samma telefon. Designmässigt är väggladdaren diskret och stilren. Den lägger sig platt mot väggen och smälter in i de flesta hem. Ovansidan på väggladdaren är i ett tygmaterial med en diskret logo-text. Under tiden vi har testat Volutz Quantum I så har vi haft den i otaliga väskor, i köket, i sovrummet och på kontoret. Den har flera gånger åkt i backen och tygmaterialet blir något smutsigt. Till skillnad från en väggladdare i plast som blir repad och smutsig så behåller Quantum sin form men med vissa smutsfläckar. Det är fullt möjligt att tvätta av tygmaterialet med lite varmt vatten och såpa för att få den ren igen. Men precis som med alla tygmaterial så finns det fläckar som inte går bort (jämför bilden överst med bilden under).

Quantum I 20W Ultra-tunn USB-C Väggladdare, Snow-White

Väggladdaren går att köpa separat, i kombination med antingen en USB-C till USB-C kabel eller USB-C till Lightning, båda i flätat tyg och ordentliga gummifästen på ändarna. Voluts har även flera andra kablar i olika längder.

Pris: 249kr för väggladdaren

399kr för väggladdare och USB-C till Lightning kabel.

349kr för väggladdare och USB-C till USB-C kabel.

RECENSION: QUANTUM I 20W ULTRA-TUNN USB-C VÄGGLADDARE, SNOW-WHITE

FÖRDELAR

  • 20W.
  • Liten.
  • Smart ihopfällbar.
  • Snygg.
  • PD 3.0

NACKDELAR

  • I tyg som kan bli smutsigt.

DETALJER

Quantum har den senaste PD 3.0

Kompatibel med Android, Apple och en rad elektroniska konsumentenheter & tillbehör.

Certifierad av värdsledande TUV för skandinavisk och europeisk säkerhetsefterlevnad, utöver minimiregleringsstandarder.

Certifieringar inkluderar ERP-nivå VI, CB, CE, Reach

SAMMANFATTNING

Med iPhone 12 serien satte Apple en ny standard med att inte skicka med en väggladdare till telefonen. Istället hänvisade man till att folk redan hade väggladdare hemma. Andra tillverkare följde snart efter och nu är vi hänvisade till att införskaffa våra egna väggladdare till våra kablar för att ladda upp telefonerna. Ska vi välja själva, så kan vi lika gärna välja något med stil. Quantum är stilfull. Quantum är stark med sina 20W. Quantum är liten och ihopfällbar vilket gör att den tar väldigt liten plats och den har senaste PD 3.0 funktionen.

BETYG: 4.5 / 5

5 gillningar

Älskar ändå fängelsetvålsdesignen

2 gillningar