Volkswagen lanserar ID. AERO

Från sajten:
image

Vi har fått vänja oss vid att när det ska presenteras en ny elbil så handlar det ofta om en SUV. Så är inte fallet med nya Volkswagen ID. AERO.

Konceptbilen ID. AERO är en sedanmodell kommer att konkurrera med premiummodeller i den övre mellanklassen från exempelvis BMW och Mercedes Med sina närmare fem meter i längd ska bilen ha generösa innerutrymmen för både passagerare och last. Räckvidden på full laddning ska enligt Volkswagen vara upp till 620 km (WLTP).

Bilen är byggd på den flexibla plattformen från Volkswagen, kallad MEB, som också används till flera olika eldrivna biltyper från företaget, som crossovers, SUV:ar och minibussar.

Formspråket från den övriga ID-familjen känns igen även på den nya modellen och med hjälp av många nya innovationer när det gäller aerodynamik, exempelvis belysta pekytor istället för dörrhandtag, ska luftmotståndet hållas så lågt som möjligt.

Bilen har många innovativa lösningar för att hålla luftmotståndet lågt.

Produktionen kommer att starta under andra halvåret 2023 i Kina och under samma år kommer Volkswagen att även starta tillverkning av bilen i Emden, Tyskland. Enligt Volkswagens VD, Ralf Brandstätter, ska modellen bli nästa världsbil för Europa, Kina och USA.