Voi presenterar nästa generations elsparkcykel

Från sajten:
image

Idag presenterade Voi sin senaste elsparkcykel som är tillverkad med fokus på cirkularitet och säkerhet. Nya Voiager 5 får en livslängd på 5 år och är enklare att reparera.

Svenska elsparkcykelföretaget Voi presenterade idag sin senaste skapelse vid namn Voiager 5. Denna nya modell är tillverkad med mer än dubbelt så mycket återvunnet material och erbjuder även enklare reparationer. Med ett större framhjul och blinkers som stängs av automatiskt och kraftfulla bromsar ska säkerheten öka. Dessutom har instrumentbrädan uppdaterats och en uppgraderad GPS-mjukvara ska innebära mer exakt parkering.

Företaget fortsätter sin satsning på att vara klimatpositiva till 2030 via sitt Voi:s Circular Vehicle Programme. Den nya modellen har en högra andel återanvändbart material, dubbelt så mycket som i tidigare modeller. Tillsammans ska de nya funktionerna och förbättringarna bidra till en ökad användarupplevelse.

Voi Voiager 5

Den största skillnaden mot tidigare versioner är att Voiager 5 fått ett större framdäck med grövre mönsterdjup. Tillsammans med en förbättrad stötdämpning ska resorna bli bekvämare även på ojämna underlag. Även bromsarna har förbättrats och förstärkta bromskablar innebär att företagets mekaniker enklare kan komma åt vid reparationer vilket minskar tiden som de är borta från gatorna. Livslängden på de nya elsparkcyklarna har ökats till 5 år och det modulära tillvägagångssättet som använts vid utvecklingen innebär att det är enklare att reparera och återvinna varje reservdel.

Källa: Pressmeddelande

Hade varit intressant hur mycket återanvändbart material tidigare modellen använde, annars säger de ju inte så mycke :smiley: