VOCOlinc har en egen HomeKit-kamera på gång

Från sajten:
image

För bara något år sedan fick man leta med ljus och lykta efter en kamera som hade stöd för HomeKit Secure Video. Som tur är går utvecklingen framåt och nu dyker det upp nya kameror med jämna mellanrum.

Tjeckiska företaget VOCOlinc drar sitt strå till stacken nu och har presenterat VOCOLinc VC1 Opto Smart Indoor Camera. Deras första kamera kommer att exklusivt stöd för Apple HomeKit och HomeKit Secure Video och är en kamera som kan panorera och tilta, s k Pan & Tilt.

VOCOLinc VC1 Opto Smart Indoor Camera finns listad på företagets hemsida och är planerad att släppas i mars månad med ett pris på €47,99 vilket får anses vara prisvärt. Kameran har 3 MP med 1080p, tvåvägskommunikation, 4 st inbyggda IR LED för optimalt mörkerseende, upp till 6 meter. Den kan rotera 350° och tilta 117° vilket gör att du bör kunna se det mesta som händer i det rum där kameran finns placerad. Det medföljer en platta som gör att du kan montera den i taket för bättre överblick. Lagring sker via iCloud så ingen lokal lagring eller extern molntjänst.

Kameran ansluts till ditt wifi-nätverk och använder USB-C för att få ström.

Blir denna ett bra alternativ till Eufy Pan & Tilt?

Källa: HomeKit News