Vittnesmål om att Teslas Autopilot-film från 2016 var iscensatt

Från sajten:
image

2016 släppte Tesla en video på en Tesla Model X som på egen hand tog sig från småvägar till motorväg småvägar igen och sedan parkerade sig utanför Teslas huvudkontor, enligt vittnesmål var allt var iscensatt.

Det är Ashok Elluswamy, chef för Autopilot-mjukvaran på Tesla, som berättar för första gången att videon från 2016 som användes av företaget för att marknadsföra sin självkörande teknik för att visa upp funktioner som systemet inte hade. Videon, som fortfarande finns arkiverad på Teslas hemsida, släpptes i oktober 2016 och marknadsfördes av vd Elon Musk som bevis på att “Tesla kör sig själv”.

Vittnesmålet från Ashok Elluswamy, som gavs som en del av en rättegång mot Tesla för en dödsolycka 2018 som involverade en före detta Apple-ingenjör är första gången en Tesla-anställd har bekräftat och detaljerat berättat hur videon producerades. Enligt vittnesmålet 3D-mappades en förutbestämd rutt från ett hus i Menlo Park i Kalifornien, till Teslas dåvarande huvudkontor i Palo Alto. Väl på parkeringen när bilen skulle parkera på egen hand kraschade bilen först in i ett stängsel. Företaget har varnat förare att de måste hålla händerna på ratten och behålla kontrollen över sina fordon medan de använder autopilot.

Elluswamy sa att Teslas autopilotteam sattes på att konstruera och spela in en “demonstration av systemets kapacitet” på begäran av Musk. Justitiedepartementet inledde en brottsutredning av Teslas påståenden om att dess bilar kan köra själva under 2021. Detta efter ett antal krascher, några av dem dödliga utgång, där Autopilot varit aktiverat.

Via: Reuters

1 gillning

Kan på temat rekommendera dokumentären Elon Musk's Crash Course, finns på Viaplay.

2 gillningar

Crash Course finns diskuterat på tuben för de som inte har Viaplay.

2 gillningar