Virta Payment Kiosk erbjuder klassisk kortbetalning på laddningsstationer

Från sajten:
image

Om du har tröttnat på alla appar och märkliga betallösningar när du ska ladda bilen så börjar Virta Payment Kiosk rullas ut med klassisk kortbetalning.

Virta Payment Kiosk kommer att rullas ut successivt till Virtas laddningsstationer i hela Europa och erbjuder säkra kortbetalningar till befintliga och kommande laddningsstationer. Genom samarbetet mellan Virta, Mastercard och Worldpay så kommer elbilsägare få ännu ett flexibelt och smidigt betalningsalternativ. Med kortbetalningar blir laddningsprocessen mer bekväm för elbilsförare som vill slippa leta och konfigurera appar för att kunna ladda elbilen.

Virta och Mastercard har enligt deras undersökningar kommit fram till att betalkort är det föredragna betalningsalternativet för att minska antalet appar och laddningskort för en bättre konsumentupplevelse. Kortbetalningarna ska även gynna laddningsstationens operatörer genom att erbjuda kostnadseffektiv och smidig hantering av betalningar. Virta Payment Kiosk kan hantera upp till 100 laddare samtidigt på samma laddningsstation och kan anslutas till befintliga laddningsstationer.

Pressmeddelande