Villkoren för svenska idrottsklubbar

Det finns klara regler att svenska idrottsklubbar skall bära sina egna kostnader.
Dom som inte kan detta degraderas eller utesluts.
Inkomsterna får man genom att matcherna drar tillräckligt med betalande åskådare som i sin tur får sponsorer att satsa pengar. Sponsorer är inga Socialkontor.

Att svenska kvinnliga fotbolls och ishockeylag spelar inför tomma läktare, det är ingen annans fel än dom själva. Drar man inte publik till arenorna, dras det heller inga tittare framför TV apparaterna.
Så varför man prackar på betalande TV tittare sånt man inte bett om eller inte vill se. Samtidigt som denna match jag pratar om, spelade kvinnornas VM final i bordtennis som alla svenskar skulle velat se, men det var mindre viktigt. Det känns som det var ett beställningsjobb av karlhatande jämlikhetsivrande politiker i rikstan. Några synpunkter. Tack.

Hänger inte riktigt med…vilken specifik match syftar du på?

För övrigt håller jag med, allt snack om jämlikhet i lön inom sport är bara tramsig.

Bordtennis? Ursäkta, men den sporten faller in under samma kategori som innebandy för mig. Skolgympa!

Under hökens vingar kom!

1 gillning

Jag kommer inte ihåg vilka som spelade. Jag stängde av efter en minut. Jag reagerade på att ett av världens mest kända bordtennisland Sverige inte fick se damernas VM finalen som sågs av minst en miljard tittare.
Man brukar visa de mest publikdragande sporterna, men SVT gör tvärtom för det kostar minst. Alla sportarrangörer brottas med publiktapp och fler lär det bli om man fortsätter att pracka på tittarna sånt man inte bett om.

Utan att riktigt veta om vi skall prata om villkoren för senska idrottsklubbar, eller SVTs uppdrag ifrån Staten, så hoppar jag in!

Idrottsklubbar har det tufft, långt upp i tabellsystemen. Trots detta vill jag inte släppa på föreningsdemokrati eller den sk “51%-regeln”. Den är fin och bör bevaras. Inte för att jag tror att det finns så många ryska oligarker eller saudiska prinsar som vill ta över svenska idrottsföreningar.

Vad det gäller sport på TV, skall SVT bara visa sånt som kommersiell TV inte vill ha. De skall inte försöka tampas med reklamfinansierade kanaler. Och att se livesport är ingen medborgerlig rättighet.

Ha.Ha. Vi är med andra ord hänvisade till soporna som blir över. Jag är ganska säker på att det är SVT skyldighet att sända samtliga matcher och tävlingar där svenskar deltar och samtliga semifinaler och finaler där svenskar deltar. Varför skall svenska tittare hela tiden sitta med Svarte Petter.

1 gillning

SVT har inga sådana skyldigheter – och om de skulle ha det så skulle de inte ha råd att köpa loss rättigheterna. Flera svenskar kommer antagligen att spela Stanley Cup-final framöver och SVT kommer inte att sända den.

Ooooh ja, 51%-regeln är OERHÖRT viktig. Det finns inget viktigare inom föreningssammanhang än att vi bevarar den. Dessutom finns det så troligt många exempel på hur det går åt helsike när man avviker från denna att jag inte förstår de som lobbar för det.

1 gillning

Jag gick in på Wiki för att få reda på mer om vad 51%regeln står för. RF chefen var orolig för att höjdarna i föreningarna med Oligarkers och Oljeshejker mutpengar rundar styrelsernas beslut.(För rätt mängd mutpengar) Jag måste säga att det tror jag samtliga gör, för i den branschen är man girigbukar som tänker på sig själv. Allihop.