Vilka är de bästa filmerna för surroundsbelysning?


HELA DETTA INLÄGG ÄR EN ANNONS FÖR PHILIPS HUE
Från sajten:

image

Allt du visar på din TV kan dra nytta av surroundbelysning och även om du kanske inte ska räkna med en utomkroppslig upplevelse av att se kvällsnyheterna finns det några riktiga pärlor i film och TV-serie arkivet att titta extra på.

Vi har listat några av våra favoritfilmer och TV-serier som med hjälp av synkad belysning verkligen tar TV-upplevelsen till nästa nivå. Samtidigt som vi visar hur du på bästa sätt maximerar nyttan med belysning bakom din TV eller för den delen hela TV-rummet.

  • The Martian – Det är lätt att drömma sig iväg till mars när hela rummet badar i ett rödaktigt sken. Para detta med en mäktig HDR-upplevelse och häftiga actionscener så har du ett vinnande koncept.
  • Star Wars-sagan – Ljussablar och laservapen gör sig inte helt oväntat väldigt bra med extra ljuseffekter. Extra mäktiga är ikoniska ljussabelfajter som när Qui-Gon Jinn and Obi-Wan Kenobi möter Darth Maul i The Phantom Menace.
  • Star Trek – Vare sig du ser de ikoniska filmerna eller TV-serien Discovery är det svårt att förneka upplevelsen med lysande solstormar och färgsprakande rymdstrider när hela rummet lyser med.
  • Planet Earth – Det är alltid mysigt att drömma sig iväg till gröna vidder och vidsträckta savanner under vinterhalvåret, extra så när det är svårt att fysiskt ta sig iväg.
  • Life of Pi – Helt enkelt ett visuellt mästerverk där du får en extra dimension i upplevelsen när det känns som att du är med och upplever Pis många äventyr.
  • Altered Carbon – Förutom lite svenska vibbar i första säsongen är Altered Carbon i Dolby Vision något i hästväg på en bra TV och ännu häftigare med mäktiga ljuseffekter.
  • Eurovision – Säga vad man vill om musiken, ett mer effektfullt men samtidigt socialt distanserat sätt att följa världens största musik show är svårt att hitta!

Philips Hue

Listan ovan skulle kunna göras milslång men ska man försöka generalisera när surroundbelysning ger häftigast effekt är det kort och gott när du tittar på något du närmast vill sugas in i på riktigt och gärna innehåller just härliga ljuseffekter och färger. När du ska använda surroundbelysning bakom din TV, oavsett om det är en Philips TV med Ambilight, en Hue Sync Box eller en egensnickrad Raspberry Pi-lösning finns det några bra riktmärken för hur du optimerar din upplevelse.

Philips Hue

Så skapar du bäst förutsättningar för surroundbelysning hemma!
– Placera din TV med baksidan mot en ljus vägg, gärna maximalt 10-15cm från väggen.
– För optimal upplevelse se till att ha minst 30cm fritt utrymme vid sidorna av din TV
– Glöm inte att se över inställningarna för ljusintensitet och uppdateringsfrekvens då alla föredrar olika “styrka” i sin surroundbelysning
– Laborera gärna med att koppla in andra lampor i TV-rummet för att ytterligare öka inlevelsen
– Skulle du känna för en mer återhållsam TV-upplevelse är det tacksamt att ställa in ljuset bakom din TV till en kontinuerlig vit färgton för att minska stressen på dina ögon – även kallat bias lighting.

Philips Hue

Berätta gärna mer om dina egna upplevelser med surroundbelysning i TV-rummet och dela gärna med dig av dina egna film och TV-serie tips!

Vad krävs för att aktivera surroundbelysning på min TV med Philips Hue Play HDMI Sync Box?
– 1st Philips Hue Play HDMI Sync Box
– 1st Philips Hue Gradient Lightstrip (Välj rätt för din TV-storlek)
– 1st Philips Hue Bridge
Glöm inte att alla övriga Hue-lampor du har i ditt hem också går att koppla upp mot HDMI Sync Box och att du kan använda vilken TV som helst.

Philips Hue

Läs mer om smart belysning i våra tidigare artiklar nedan:
Maxa din TV-upplevelse utan att byta TV!
Smart belysning – så funkar det
Så kan smart ljus påverka dig positivt
Smart belysning – smarta tips och inspiration

Philips Hue

 

Älskar min ambilight-TV. Kommer nog aldrig att köpa något annat igen

3 gillningar

Jag har precis fått in en tv i hemmet som inte är the Frame eller philips ambilight så jag är mäkta sugen på en light strip.

1 gillning

Har aldrig ägt en tv med ambilight-tv själv men priset på en Hue-Sync Box eller vad den är ju direkt avskräckande även om Ambilight funktionen verkar väldigt trevlig.

Samma här! :pray:t3::heart_eyes:

Amen to that!:+1:t3:

Det kan jag hålla med om. Ca 5000:- är väldigt saftigt. Man köper helt enkelt rätt TV från början. En Philips. :joy:

Har aldrig ägt någon tivoli TV men kan tänka mig att det gör sig bra till en porr rulle. :joy::joy:

Apropå ambilight, bör man ha vit vägg för att det skall fungera bra?

Jag gillar min ambilight tv också väldigt mycket och hoppas philips snart kommer med en tv som har hdmi 2.1 som gör att man kan få fullt ut av ps5an. Gärna så jag slipper ha arcana för sonos arc också

1 gillning

Tvek om de kommer ge oss 120 Hz i 4K trots HDMI 2.1 i första steget men däremot ja tack till Atmos från Apple TV utan Arcana!

Ja så är det nog tyvärr. Har varit lite sugen på att byta till en LG men är nöjd med det jag har nu och klarar nog ett par år till så här så då kanske det philips har kommit ifatt.
Tycker det blir så jäkla mycket kablar nu med arcana men om man skulle byta till en LG och sen ha syncbox så skulle det bli typ lika mycket och sen vet jag inte om syncbox klarar skicka 120 Hz 4k?

Det behövs inte skulle jag säga. Vi har inte det i någon av dom tre rummen som vi har Ambilight TV. I nyare apparater finns det även en inställning beronde på vilken färg du har på väggen.

När du skriver nyare? Gissar att det endast gäller top of the line?

Vet inte vilka modeller eller när det kom. :man_shrugging:

Vi har det på vår från 2018, den är i 10000-kronorsklassen. Vilket, i mina ögon åtminstone, inte är “top of the line”.

(65PUS6262/12)

Där ser man, då kanske det finns på PUS8555 :smiley:

1 gillning