Vikbara mobiltelefonen Motorola Razr 40 Ultra presenterad

Från sajten:
image

Motorola har idag visat upp sin nya vikbara mobiltelefon, Razr 40 Ultra. Med sin stora yttre skärm sticker den ut jämfört med liknande mobiler.

Idag visades den nya vikbara mobiltelefonen Motorola Razr 40 Ultra upp för marknaden. Denna sticker ut med sin stora och avancerade yttre skärm och sin tunna design, faktiskt den tunnaste vikbara mobiltelefonen på marknaden i stängt läge. Processorn är en Snapdragon 8+ Gen 1 och den yttre skärmen är en pOLED på 3,6″ och en uppdateringsfrekvens på 144 MHz.

Nya Razr 40 Ultra kan stå på egen hand i flera olika vinklar. Med Flex View kan användaren interagera, fånga och skapa på nya sätt. Det går att vinkla enheten för att exempelvis enkelt se recept medan de lagar mat, följa en träningscoach online eller videochatta med vänner. När den står på egen hand kan användarna också rama in sin bild och fånga den perfekta posen med hjälp av gester och auto-smile capture funktionen.

Via den yttre skärmen är det möjligt att dra fördel av:

  • Paneler: Anpassade paneler låter användare prioritera det som är viktigast. Svep åt vänster eller höger för att enkelt komma åt spel, nyheter, väder, kontakter, Spotify eller visa notifikationer. Dessutom får användarna tillgång till nästan alla appar via app-panelen, som Google Maps eller Google Wallet, direkt från den yttre skärmen.
  • Anpassning: Användare kan välja från ett stort utbud av färgglada levande bakgrundsbilder och en rad Moto-klockstilar. Panelerna på hemskärmen kan också arrangeras om för att passa varje användares behov.
  • Spel: Välj bland flertalet engagerande spel från Motorola och GameSnacks som fungerar perfekt på den externa skärmen.
  • Dedikerad Spotify-panel: Spotify-användare kan styra uppspelningen från enhetens yttre skärm. Utan att vika ut enheten kan användare trycka för att fortsätta lyssna där de slutade eller börja spela något helt nytt.

Huvudkameran är på 12 MP med Instant Dual Pixel PDAF för snabbare och mer exakt prestanda oavsett ljusförhållanden. Tack vare en bred f/1.5 bländare som släpper in ljus kan man leverera foton med mjuka och vackra fokusbakgrunder, och OIS eliminerar oönskade skakningar så att bilderna alltid är kristallklara. Användare kan också fälla upp Razr 40 Ultra och använda 32 MP-kameran för selfies och videosamtal, eller hålla händerna fria genom att vika ihop telefonen till den perfekta vyn för den ultimata selfien. Runtom kamerorna finns en 13 MP ultrawide + makrovisionslins som möjliggör vidvinkelbilder som får in tre gånger mer i ramen än ett standardobjektiv.

Designen på Razr 40 Ultra består av en kombination av en glasram med en matt finish eller veganskt läder på baksidan. Den kommer i färgerna Pantone Colour of the Year 2023,3 Viva Magenta samt Infinite Black och Glacier Blue. Stöd finns för Dolby Atmos och stöd finns för 30 W TurboPower-laddning samt trådlös laddning.

Motorola Razr 40

Dessutom visades nya Motorola Razr 40 upp som har en stilren look som kombinerar Gorilla Glass och veganskt premiumläder. Den släpps i trendiga färger utvalda i samarbete med Pantone: Sage Green, Vanilla Cream och Summer Lilac. Motorola razr 40 har de högsta upplösningssensorerna som finns på någon av företagets hopfällbara enheter – för både främre och bakre kamerasystem. Ta foton och selfies i vilket ljus som helst med en 64 MP huvudkamera och OIS, eller ta allt från hisnande vidvinkelbilder till extrema närbilder med ett 13 MP Ultrawide + Macro Vision-objektiv. Den främre 32 MP-kameran ger videosamtal av hög kvalitet.

Båda nya Razr-enheterna baseras på Android 13 och erbjuder en uppsättning säkerhetsfunktioner, inklusive ThinkShield, Moto Secure och Moto KeySafe.

Motorola Edge 40 Viva Magenta Edition

Även en ny utgåva av Motorola Edge 40 visades upp – Viva Magenta Edition. Den har avancerade funktioner som en böjd skärm, IP68-damm-och vattenskydd, en kraftfull 50 MP-kamera och snabbladdning i en elegant, snygg design.

Rekommenderade priser är 13 490 kronor för Motorola razr 40 Ultra, 9 990 kronor för Motorola Razr 40 samt 6 690 kronor för Motorola Edge 40 Viva Magenta Edition. Ultra-modellen går att köpa nu på hemsidan.

Källa: Pressmeddelande

Något för @Stefan_Sandstrom som gillar vikbara lurar kanske? :slight_smile:

Nä min nästa blir fold5

2 gillningar

Lite poängen med clamshellmobiler är att skärmen är skyddad när den är stängd. Känns lite kontraproduktivt spontant att ha en rätt stor skärm på utsidan också med ultran. Då känns den billigare Razr att föredra ur det perspektivet.

Clamshell var för övrigt min absoluta favoritmodell på telefoner under knapperan.

Jag gillade att man kunde slå igen luren hårt när man haft ett tråkigt samtal. Ungefär som förr i tiden när man på riktigt la på luren. Blir inte samma grej att klicka någon med en touchknapp :open_mouth:

2 gillningar

Pratar du fortfarande i din telefon alltså?..... Satan så retro :slight_smile:

2 gillningar

Ja, trodde jag du också gjorde? Hur ska du annars ringa Amex Black consigliereservice? :sweat_smile:

De har WhatsApp :person_shrugging:

Den är ikopplad och fullt fungerande. Som ni ser så används den inte mycket och det är mest försäljare som ringer på den. Vilket gör det extra tillfredställande att slänga på luren. Att "ringsinalen" är en fysisk dvs metall mot metall är inget som högtalare kan efterlikna.

Från sajten:
image

Den nya vikbara mobiltelefonen Motorola Razr 40 går nu att köpa i Sverige. Mobiltelefonen kommer i flera olika färger efter ett samarbete med Pantone.

Motorola Razr 40 är företagets nya vikbara mobiltelefon som finns i tre olika färger; Sage Green, Vanilla Cream och Summer Lilac. Utsidan består av vegansk läderfinish som adderar en mer unik känsla. Uppvikt är skärmen på 6,9″ och har en uppdateringsfrekvens på 144 MHz.

Mobiltelefonen har två högupplösta kameror, en huvudkamera på 64 MP samt en selfiekamera på 32 MP. Den har stöd för 30 W TurobPower-laddning. Till skillnad från Razr 40 Ultra har denna en något mindre yttre display, denna är på 1,5″.

Via den yttre skärmen går det att interagera och skräddarsy vad som visas. Med svepningar går det att enkelt byta mellan olika paneler.

Rekommenderat pris för nya motorola razr 40 är 9 999 kronor. Mer information finns att läsa på företagets hemsida.

Källa: Pressmeddelande

Galleri

1 gillning

Vikbart sjunker i pris :slightly_smiling_face:

Klena specs, uppdateringar får man nog glömma. Möjligen säkerhetsuppdateringar ett tag.