Vikbara mobilen OnePlus Open har lanserats officiellt

Från sajten:
image

Den första vikbara mobilen från OnePlus har nu lanserats. Flaggskeppsmobilen bjuder på en mängd nya finesser i ett kompakt format med låg vikt.

Kinesiska företaget OnePlus lanserar nu sin vikbara flaggskeppsmobil OnePlus Open. Den vikbara mobiltelefonen är utrustad med en Hasselblad-kamera precis som OnePlus 11 5G. Tjockleken på OnePlus Open är 5,8 millimeter när den är utfälld och vikten ligger på 245 gram.

Gångjärnen som sitter på OnePlus Open har optimerats och består av bara 69 delar vilket ska jämföras med över hundra delar som finns i andra vikbara mobiler. Certifieringsinstitutet TÜV Rheinland har utfört tester som motsvarar 100 vikningar per dag i över 10 år så totalt en miljon testvikningar vilket lär räcka till hos den mest inbitne mobilanvändaren.

Kameran i OnePlus Open kommer även denna från Hasselblad och huvudkameran är en 48 mp Sony Lytia-T808 ”Pixel Stacked”, med OIS, kompletterad av en 64 MP periskop-telefoto med 6x zoom och OIS, samt en 48 MP ultravidvinkelkamera med autofokus. Det finns två selfie-kameror i form av en 20 MP sensor på huvuddisplayen och en 32 MP kamera på den yttre skärmen.

OnePlus Open har två dubbla 2K 120 Hz fluid AMOLED ProXDR-skärmar där huvudskärmen öppnas upp till något som påminner om en surfplatta. Den yttre skärmen är på 6,31″ med ett bildförhållande på 20:09 och en ljusstyrka på 2 800 nits. Skärmen skyddas med Ceramic Guard som ska vara stöttåligare än Corning Gorilla Glass Victus. Huvudskärmen öppnas upp till 7,82″ med en screen-to-body förhållande på 89,6 procent.

Processorn är en Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform med 16 GB internminne och lagring på 512 GB. Batteriet är på 4 805 mAh och laddning sker med den medföljande 67 W-laddaren. Stöd finns också för Dolby Atmos, Dual 5G och Wi-Fi 7. Operativsystemet som levereras med OnePlus Open är OxygenOS 13.2 som med Open Canvas ger möjlighet till flera fönster på huvudskärmen.

OnePlus Open kommer i den grönaktiga färgen Emerald Dusk och har en mattborstad baksida i glas som ger ett visst skimmer. Mobiltelefonen har också utrustats med funktionsknappen “Alert Slider” vilken omarbetats för att passa in på den tunnare mobilsidans konstruktion.

Förbeställning av OnePlus Open började igår och försäljningen börjar officiellt den 26 oktober. Rekommenderat pris är 21 999 kronor och olika erbjudanden finns att tillgå i samband med detta. Mer information finns på hemsidan.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

Open får hyllningar av tech youtubers. Men i denna kategori gäller väl bara MrMobile :blush: