Vikbara minstingen Samsung Galaxy Z Flip5 presenterad

Från sajten:
image

Vid dagens lanseringsevent visade Samsung upp sin nya vikbara mobiltelefon Galaxy Z Flip5. Den kompakta designen har utvecklats på många områden.

Samsung Galaxy Z Flip5 är den nya, mindre vikbara mobiltelefonen från det sydkoreanska företaget. I denna nya, femte version har en mängd områden och funktioner förbättrats jämfört med tidigare versioner.

Den nya gångjärnstekniken Flex Hinge innebär en lite kompaktare formfaktor och med FlexCam fås möjligheter till mer kreativ fotografering och videoinspelning. Processorn i Galaxy Z Flip5 är en Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Batteriet är på 3 700 mAh och den kommer i två konfigurationer; 8 GB + 256 GB samt 8 GB + 512 GB.

Huvudskärmen har utrustats med ett skikt som skyddar mot stötar och en Armor aluminium-ram i kombination med Corning Gorilla Glass Victus på mobilens FlexWindow innebär en tåligare mobil. Även den nya gångjärnsmodulen, Flex Hinge bidrar med en robust struktur och dubbla skenor till att bättre absorbera yttre stötar.

Utfälld finns en skärm på 6,7″ med FHD+, Dynamisk AMOLED 2X, 120Hz adaptiv uppdateringsfrekvens (1 ~ 120Hz) och Infinity Flex-skärmens upplösning är på 2640 x 1080, 22:9. Skärmen på utsidan är på 3,4″ och av typen Super AMOLED med en uppdateringsfrekvens på 60 Hz och upplösningen är 720 x 748, 306 PPI.

Mobiltelefonen får med enkelhet plats i fickan och den nya FlexWindow är nästan fyra gånger större än föregående modell. Skärmen erbjuder nu större möjligheter till att anpassa informativa och grafiska klock-urtavlor. Här ges också tillgång till widgets för att se vädret, styra musikuppspelning samt aviseringar och notiser. Det går att svepa mellan olika widgets (Multi Widget View) för snabb åtkomst till det man som användare är ute efter. Via tangentbordet går det också att svara på SMS utan att fälla upp mobilen. Hopvikt är måtten 71,9 x 85,1 x 15,1 millimeter och utfälld mäter den 71,9 x 165,1 x 6,9 millimeter. Vikten är 187 gram.

Formfaktorn medger också möjlighet till att ta selfies på ett annat sätt än vad användare är vana vid. Via FlexWindow går det att se sig själv på 3,4″-skärmen och rätt vinklad slipper man hålla i mobilen när bilder tas.

Främre selfie-kameran är på 10 MP och de två bakre kamerorna är en 12 MP ultra-vidvinkel samt en 12 MP vidvinkel. Galaxy Z Flip5 använder även AI för att ytterligare förbättra kameraupplevelsen.

Galaxy Z Flip5 har kapslingsklass IPX8 och kommer i färgerna Mint, Graphite, Cream samt Lavendel. Det finns också en mängd tillbehör i form av Clear Gadget Case, Flap Eco-Leather Case och Flipsuit Case Silicon Case with Ring Case.

Samsung utlovar fem års säkerhetsuppdateringar och fyra generationer av OS-uppdateringar till Galaxy Z Flip5.

Rekommenderat pris för Galaxy Z Flip5 basmodell är 13 990 kronor. Den går att förhandsbeställa från och med idag och finns tillgänglig från och med den 11 augusti.

Källa: Samsung

Galleri

1 gillning