Vi tog en titt på fyrkantiga robotdammsugaren från EcoVacs

Från sajten:
image

Vid elektronikmässan IFA 2023 i Berlin visades nya Deebot X2 Omni upp för allmänheten. Den fyrkantiga formen gör att den når in i hörnen lättare.

EcoVacs Deebot X2 Omni är den senaste toppmodellen som fått en ny form för att bli effektivare i våra hem. Deebot X2 Omni har inte bara en ny formfaktor, en fyrkantig sådan utan även nya funktioner som en bredare rullborste undertill tack vare att denna nu inte är placerad mellan hjulen som är brukligt. Även sugkraften har ökat och är nu 8 000 Pa vilket är bland toppskiktet på marknaden när det gäller robotdammsugare.

Vi fick en demonstration av nya Deebot X2 Omni på IFA 2023 och visst tog den sig fram, inte bara försiktigt och noggrant utan även hela vägen in i hörnen på den demonstrationsyta som byggts upp för mässan. En annan fördel med denna nya formfaktor är att den fått en lägre höjd vilket innebär att den med sina 9,5 centimeter nu kommer in lättare under möbler. Detta då den brukliga radarsensorn på robotdammsugarens ovansida nu ersatts av en modernare teknik.

Den smalare formen innebär också att robotdammsugaren kan ta sig in i smalare utrymmen och göra rent även där. De roterande mopparna med tekniken OZMO Turbo 2.0 tar itu med svåra fläckar och ska garantera en djupare rengöring. När mattor detekteras lyfts moppborstarna upp och slutar moppa tills mattans slut nås. Allt-i-ett OMNI-stationen ser till att erbjuda en helautomatisk rengöringslösning med autorengöring och mopptvätt i 55 °C varmt vatten. Dammbehållaren töms även denna automatiskt och mopparna torkas med varmluft samtidigt som nytt vatten fylls på.

Navigeringen sker med hjälp av AIVI 3D 2.0 samt TrueMapping 3.0-teknik där den med hjälp av AI ser till att undvika hinder. Den inbyggda röstassistenten YIKO 2.0 ser till att förenkla och styra robotdammsugaren i olika situationer. Via den inbyggda kameran går det också att se allt i realtid vilket kan vara bra om man inte är hemma eller behöver titta till husdjuren under städningen.

Källa: EcoVacs

Galleri