Vi tittade på tv mer än någonsin under 2021

Från sajten:
image

Pandemin fortsätter som bekant att hålla oss i sitt grepp och mer tid spenderas i tv-soffan. Telia presenterar statistik för 2021 vilket visar på en ökning av just tittandet.

Telia har presenterat en undersökning som visar att med fortsatta restriktioner så ökar också vårt tv-tittande. Under 2021 slog vi nya rekord och för streaming ökade detta med hela 131 procent och det blir mycket sport och underhållning. Även det linjära tv-tittandet ökade under period en januari till november 2021 med 4,5 procent jämfört med samma period förra året. Så här säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär:

– Vi ser att det har varit ett extra stort publikstöd framför teven och skärmen det här året, med höjdpunkter som OS och Fotbolls-EM i somras. Men även höstens startskott av den efterlängtade turneringen Uefa Champions League som blev en riktig fotbollsfest. Att tv-tittandet fortsätter att öka hos våra kunder är också ett kvitto på att våra satsningar med att erbjuda våra kunder det bästa innehållet och all sport är uppskattat.

Så här såg tv-året ut hos Telia 2021:

Hur har ditt tv-tittande förändrats under pandemin? Blir det mer streaming i soffan och vad tittar du helst på?

Bonusfråga: vilken är din favoritstreaming-tjänst?

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

Vad hände i Norrbotten egentligen :joy: Upp 16% på linjära ångesten.

1 gillning

Intressant att linjärt gått upp och streaming ned i flera län.

2 gillningar

För min egen del gav jag upp linjär TV för många år sedan. Av en slump så gick jag in på Telia Play igår som vi har genom svärfar och kollade vad som sänds på linjär-tv. Det var som att färdas tillbaka i tiden. :joy:

Har kört med uteslutande streaming på TV i många år nu och det funkar kanon. Kollar mest på serier, film och dokumentärer men en del samhällsprogram på SVT Play också.

Streamingtjänsterna som använts mest här hemma i år är Netflix och TV+.

1 gillning

Det har varit både Fotbolls-EM och OS och många tittar på linjära kanaler då i stället för att betala för C More och Discovery+.

Streaming för hela slanten personligen - orkar inte med linjärt längre. Ska jag rangordna mina streamingtjänster så blir det:

  1. Netflix
  2. Disney+
  3. Apple TV+
  4. HBO Max
  5. Prime Video
    Sen blir det en hel del dokumentärer på SVT Play också så den bör hamna på 4:e plats egentligen…
1 gillning