Vi tar en titt på Universal Control

Från sajten:
image

Igår släppte Apple nya beta-uppdateringar av alla sina prylar och en sak som äntligen kom är det efterlängtade Universal Control som möjliggör för ett smidigare sätt att jobba på.

Universal Control är en funktion som gör att vi kan multitaska på en helt ny nivå genom att styra vår iPad via vår Mac eller vår Mac via vår iPad. När funktionen är aktiverad så kan vi på vår Mac-dator dra musen till ena hörnet och med ren magi (och lite teknik och kod) så hoppar muspekaren över till vår iPad som står bredvid. Vi kan sedan skriva på vår iPad med hjälp av tangentbordet på vår Mac-dator och det går även att flytta filer genom att dra över dem till respektive enhet. Nedan kan ni ta en titt på Universal Control och hur det fungerar i praktiken:

8 gillningar

Säkert en dum fråga men måste mac och ipad vara intill varandra för att detta ska fungera eller kan enheterna stå i varsina rum? Fungerar även detta till en Apple tv?

Dom måste vara i närheten. Och funkar bara mellan iPad och Mac.

Va?! Ingen Universal Control på Apple Watch?! :neutral_face:

1 gillning

Varken Watch, iPhone eller TV har ju något stöd för muspekare.

De har stöd för tangentbord däremot. Hoppas det kommer.

Är det bara jag som vill kunna styra iPad med iPhone? Har en iPad i bilen för dottern, men sen Netflix började krångla med “tittar du fortfarande?” eller bara vara allmänt buggigt så hade det varit grymt smidigt att kunna styra iPaden från framsätet :smiley:

3 gillningar

Kan du inte göra det med switch control?

1 gillning

Låter som något jag bör kolla upp! :slight_smile: