Vi kollar in fem nya spel hos Apple Arcade

Från sajten:
Vi kollar in fem nya spel hos Apple Arcade | Teknikveckan


image

Teknikveckan tog sig en tur till London och kollade in fem nya spel på Apples spelsatsning Apple Arcade,

Apple gör en en tydlig satsning på en prenumerationsmodell där köp inuti spel och kostsamma uppdateringar är ett minne blott. Istället så behöver du en Apple enhet och betala 59kr i månaden för att få spela obegränsat av de spelen som finns på Apple Arcade.

Apple Arcade

Första spelet vi kollat in är Hogwash från Bossa Studios, ett multiplayer-online-spel (även om det också går att spela i single-player mode). Här axlar man rollen som skitig gris eller renlig bonde. Målet beroende på roll är att smutsa ner bondgården eller hålla den ren. Även om spelet är kul i singleplayer mode så är det online som det kommer till sin rätt. Än så länge finns det bara en bana att spela men när vi satt de yngre förmågorna på att spela spelet så verkar det inte spela någon större roll.

Det andra spelet är Fallen Knight från FairPlay Studios, det är ett plattformsspel som får annorlunda slut beroende på hur du spelar. Här spelar man som Lancelot 50th som slåss mot terrorister i ett framtidscenario.

För oss som uppskattar att de lite mer lugnt och få ner pulsen lite lätt vid tv-spelandet så passar Lifelike: Chapter One från Kunabi Brother bättre. Enligt utvecklarna så är spelet inspirerat från hur det är att dyka bland fiskar. Även om utvecklarna säger att det inte finns något direkt mål med spelet så behöver vi bemästra att få med oss fler och fler olika soters ”fiskar” som interagerar med varandra på unika sätt hela tiden.

Tales of Memo från Tendays Studio är det fjärde spelet som är ett pusselspel i memory stil. Här får du ta dig fram genom att slå olika fiender i memory. Det här spelet är för alla de som vanligtvis kör snabba och enklare spel på mobiltelefonen men nu med fördelen att slippa all reklam och köp i appen.

Yaga The Roleplaying Folktale från Versus Evil är ett spel där vi axlar rollen som den enarmade smeden Ivan med enorm otur. Spelet ändras varje gång du spelar det. Spelets historia i sig är baserat på slavisk folktro och har ett rumänskt hip-hop soundtrack och hela spelet är handritat vilket ger det en än mer unik karaktär.

Apple Arcade lanserades för ungefär en månad sedan på alla plattformar som har ett äpple på sig och som kan köra senaste versioner av tvOS, iPadOs, iOS och macOS. Både Playstation och Xbox-kontroller stöds. Det dröjde inte länge förrän till och med vår Android-redaktör utnämnde tjänsten till nästa stora revolution från Apple i allmänhet och spelbranschen i synnerhet.