Vi har testat att koppla ihop en Xbox One och PlayStation 4-kontroll till en iPad

Från sajten:
Vi har testat att koppla ihop en Xbox One och PlayStation 4-kontroll till en iPad | Teknikveckan


image

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll. Vi har testat hur bra detta faktiskt fungerar och det är väldigt simpelt att koppla ihop din kontroll med din iPad. För att komma igång krävs det att du har nya iPadOS och en Playstation 4 eller Xbox One kontroll.

PlayStation 4:

För att koppla ihop din PlayStation 4 kontroll med din iPad trycker du på PlayStation Home-knappen och Share-knappen samtidigt tills lampan längst fram på din kontroll blinkar till. Bege dig sedan till inställningar på din iPad, klicka på Bluetooth och tryck på DUALSHOCK 4 Wireless Controller för att para enheten, sen är det klart.

Xbox One:

För att kunna koppla ihop din Xbox One kontroll med iPad krävs det att du har en kontroll med modellnamnet 1708. Detta går att kontrollera genom att ta bort batteriluckan på baksidan. Det går även att kolla om du har nya kontrollen genom att titta om du har ett hörlursuttag i botten av kontrollen, har du en äldre modell så går det inte att koppla ihop kontrollen till din iPad. För att ansluta startar du kontrollen och trycker på anslutningsknappen i toppen på din kontroll. Gå sedan in i inställningar, Bluetooth och klicka på Xbox Wireless Controller.

Vilka spel kan jag spela?

Det går utmärkt att spela de flesta spel som redan idag har stöd för MFi-kontroller och några som är värda att spana in är Real Racing 3, Fortnite, GRID Autosport och Sonic CD Classic.

Har de några fördelar över andra MFI-kontroller förutom att de inte känns lika plastiga?

Njet!

Nu får man bara hoppas på (ps4) Remoteplay till apple tv, så blir de jävligt smidigt :partying_face:

Tänk bara på att man blir tvungen att parkoppla den till PS4 igen om du vill använda den där igen.

Korrekt!

Occccccch välkommen till forumet!

Vilka spel rekommenderar ni? Får kanske klicka hem en ps4-kontroll.

Känns som spelutbudet är lite… mjäh.

Jag tror det kommer bli betydligt roligare när Apple släpper sin nya speltjänst men Real Racing är riktigt kul! Den här sidan är rätt bra om du vill se vilka spel som har stöd för kontroll till Apple TV och iOS.

http://mfigames.com

1 gillning

Tack.

Vet du hur jag kollar batteriet på handkontrollen?

Mvh

Bra fråga faktiskt! Får undersöka!

1 gillning

Tack :kissing_heart:

1 gillning