Vi har spelat Call of Duty: Black Ops Cold War

Från sajten:
image

Black Ops är tillbaka efter tio år och det bjuds på en lite annorlunda COD-upplevelse denna gång än vad vi är vana vid. Det är Treyarch och Raven Software som tillsammans har tagit fram spelet som utspelas under kalla kriget. I den här recensionen fokuserar vi enbart på single player-läget. Vi spelar som CIA-agenten Bell och precis som andra COD-spel möts vi av uppdrag som känns som en Michael Bay-rulle där det är grandiosa explosioner, snygga miljöer och intensiva scener. Apropå uppdrag så är upplägget lite annorlunda och vi kan i Cold War välja vilka uppdrag vi skall spela och även samla in bevis för att få tillgång till extra uppdrag. Under spelets gång får vi som spelare även valet att påverka utfallet beroende på vad vi svarar i dialoger.

Det är många av uppdragen som får vår puls att gå upp lite extra men det var ett som vi fastnade lite extra för där vi spelar som hemlig agent mitt bland det kommunistiska partiets stängda dörrar. Vi skall hitta ledtrådar, gömma personer som vi måste döda för att ta oss vidare och vår puls är på högvarv under hela uppdraget då vi flera gånger är nära att bli upptäckta.

Men spelet bjuder tyvärr även på en hel del buggar och i ett uppdrag efter att vi hade blivit nedskjutna i vår helikopter så blir vi attackerade av en gigantisk armé och egentligen skall en videosekvens dyka upp efter ett tag men den dök aldrig upp. Så efter att vi hade dödat alla så gick det inte att komma vidare. Efter lite googlande så insåg vi att vi inte var ensamma med att stöta på buggen och efter att ha avslutat spelet helt och startat om uppdraget fungerade det. Vi råkade även ut för att vår PS5 kraschade ett par gånger under spelets gång, även detta verkar drabba fler spelare runt om i världen.

På det stora hela skulle vi säga att single-player-delen är riktigt underhållande och att vi skall samla bevis och kan påverka utfallet är ett roligt tillskott. Själva storyn i spelet är inte den bästa i COD-serien men tillräckligt underhållande för att vi inte vill klicka bort sekvenserna. Men vi tycker helt klart att det roliga tog slut lite för fort. På ganska exakt fyra timmar var kampanjen över och för undertecknad som inte spelar COD online så är 599 kronor för fyra timmars underhållning ganska dyrt. Men Call of Duty: Black Ops Cold War är visuellt ett otroligt snyggt spel på PS5 och i kombination med nya PS5-kontrollen blir det en riktigt rolig upplevelse.

 

Tyckte storyn var sådär, gick alldeles för fort att spela igenom dessutom. Och varför finns inte möjligheten att mounta?

1 gillning

Innehåller det där jätteskumma vapen och sånt? Eller är det typ “normal” grejer.

En annan sak, jag har nog aldrig lirat igenom singeldelen på något COD här är det bara online som gäller.

Normala vapen!

1 gillning