Vi har fått en inblick i Zaggs framtid

Från sajten:
https://teknikveckan.com/mophie/vi-har-fatt-en-inblick-i-zaggs-framtid/


image

Zagg började sin resa med att tillverka plastskydd till iPod och sedan dess har bolaget expanderat och köpt upp flera andra företag så som mophie, iFrogz, braven och Gear4 och erbjuder idag massvis av tillbehör till telefoner, surfplattor och smarta klockor. Vi har följt med Zagg till Prag för att se och prata om deras framtid på marknaden och utmaningarna som de kommer att ställas inför.

Det håller på att formas ett helt nytt segment i form av vikbara telefoner och att tillverka ett skärmskydd i glas är mer eller mindre omöjligt då det inte är lätt att böja glas utan att det går sönder. Galaxy Fold må vara en nischad produkt till en början men om några år kan det bli allt vanligare med böjbara skärmar och då gäller det att ha ett material på plats som är flexibelt, böjbart och skyddar skärmen. Zagg tittar på detta och håller på att ta fram ett hybridskydd som ska kunna böjas och ge ett bra skydd mot repor.

När det kommer till att skydda mer än bara skärmen så visade det Zagg-ägda bolaget Gear4 upp lite nya skal som innehåller ett material som heter D3O. Vid första anblick ser det ut som Play-Doh, men materialet är extremt starkt och ska inte bara skydda det yttre på telefonen utan även komponenterna på insidan vid ett fall ned i marken. D3O används bland annat i hjälmarna i amerikansk fotboll, i MC-kläder, i militärens utrustning och mycket mer. Vi fick även se hur pass starkt materialet är genom att täcka fingrarna med materialet och sedan slå med en gummihammare på fingrarna.

Vi ställde även frågan om de tittar på att implementera Apples Smart Connector i sina tangentbord och trots att bolaget inte kan ge något rakt svar i frågan så medgav de att för en dialog med Apple gällande detta. De berättade även att det både finns för- och nackdelar med att själva implementera Smart Connector. De flesta av deras egna tangentbord har en batteritid på ett till två år och har ett eget batteri inbyggt, medans Apples Smart Connector tar ström från enheten. Men det finns även fördelar då tangentbordet kan göras tunnare och att ansluta tangentbordet till sin iPad kräver inget från användaren med en Smart Connector.

Ett av bolagen som ägs av Zagg är Mophie som släpper allt från Qi-laddare till Powerbanks och frågan vi ställde dem var hur de ser på framtiden för Qi-laddare, vad kan förbättras och hur ser utvecklingen ut? Det som många efterfrågar är att kunna ladda flera Qi-kompatibla enheter på en och samma laddare, likt Apples försök med AirPower. Bolaget meddelade att de arbetar på en laddare som ska kunna ladda upp flera enheter samtidigt, men några mer detaljer lämnades tyvärr inte. När det kommer till förbättringar på själva Qi-tekniken så tror mophie att laddningshastigheten kommer förbättras och att det inte kommer bli lika känsligt var på en laddplatta vi måste placera enheten för att laddningen ska dra igång.

Zagg vill även göra det enklare för butiker att kunna applicera deras skärmskydd av glas på bara några minuter och lanserar en ny installationsmaskin där man använder en mall som telefonen placeras i för att få perfekt resultat varje gång. Maskinen kräver väldigt lite utbildning och kunden behöver inte vänta länge i butiken för att få ett skärmskydd applicerat på sin skärm.

1 gillning

Vilken fruktansvärd heltäckningsmatta!

Den förstörde varje bild jag tog där, fruktansvärt icke-vänligt att fota där tyvärr =(