Vi fattar greppet om Nintendo Switch med Gear4

Från sajten:
image

Skal är en vattendelare där vissa anser att det förstör utseendet och vissa anser att det är livsnödvändigt att skydda sina prylar.

Gear4 är ett ZAGG-ägt bolag som gjort sig ett namn i skal och tillbehörsbranschen. Nu lanserar de skal för Nintendo Switch och Nintendo Switch Lite. De använder sig av ett material som heter D3O Bio som är ett växtbaserat material som ska göra ett riktigt bra jobb med att absorbera stötar. Skalet ska klara av en fallhöjd på 3 meter och det ingår också ett skärmskydd från Invisible Shield som tillsammans med skalet både skyddar och håller bakterier borta.

Skalen upplevs tunna och har ett skönt grepp direkt i den genomskinliga plasten. Som mer ger känslan av hårdplast än av gummi och med stor lättnad kan vi säga att det inte drar åt sig damm och katthår som många skal har förmågan att göra. Skalet är så pass tunt att det går ned i dockningsstationen med det monterat och det har öppningar för spelkassetten, hörlurar, högtalare och även stället på baksidan.

Förutom att just skydda din kära spelkonsoll så tillför faktiskt dessa skal något litet extra. Den ger precis som redbull dig vingar. Greppvänliga sådana. Nintendos enheter är rätt kantiga och inte helt greppvänliga. Påminn mig inte om karpaltunnelmaskinen Nintendo 3DS. Både med Lite och den vanliga versionen av Nintendo Switch blir det lätt att man låter konsolen vila på ens lillfingrar och efter en tids spelande så somnar dessa och det kan leda till att man behöver ta en oönskad paus. Dessa skal och grepp gör konsolen lite bredare och tjockare vilket ger oss ett stadigare grepp och tillför faktiskt lite ergonomi till tegelstenen vilket passar både stora och små händer.

Greppen är i hårdplast och samtidigt som vi är glada att dessa inte är i kladdigt statiskt gummi så hade vi önskat att de var lite mjukare. Men de ger bra grepp och gör sitt jobb. Har vi den röd/blå-versionen av Switch så ser det dessutom väldigt snyggt ut med de färgmatchade greppen. De grå ser inte så dumma ut mot vår gula konsol heller. Så detta skydd och grepp överraskar oss faktiskt.

Så vi kan inget annat än att rekommendera er att köpa dessa om ni har problem med greppet eller att ni vill skydda er konsol. De gör mest nytta på en Lite både när det kommer till grepp, skydd och där vi inte behöver kavla av skyddet för att ta bort handkontroller. Men det gör sig väldigt bra på båda versioner

Skalen finns nu att beställa på ZAGG.com med en prislapp på 449 kronor styck – Kita Grip 360 samt Kita Grip 360 Lite.