Vem som helst kan låsa upp en Galaxy S10

Från sajten:
Vem som helst kan låsa upp en Galaxy S10


image

När Samsung visade upp Galaxy S10 i mars så beskrev de den nya tekniken för sin fingeravtrycksläsare som revolutionerande men nu har en trist bugg upptäcks.

Lisa Neilson från England hade beställt en S10 och ville skydda skärmen så hon klickade även hem ett billigt skärmskydd på eBay. När telefonen och skyddet hade kommit applicerade hon det och registrerade sin högra tumme för att kunna låsa upp telefonen. Strax efter märkte hon att det även gick bra att låsa upp telefonen med sin vänstra tumme, och sedan insåg de att vem som helst kan låsa upp telefonen.

Anledningen till att detta går misstänks vara att skyddet lämnar en liten luftficka mellan ultraljudssensorn som läser av fingeravtrycket och stör ut funktionen. Samsung själva tittar på en lösning men tills dess så rekommenderar de att kunderna enbart köper skydd som de har godkänt eller använder sig av gammalt hederligt lösenord tills det är åtgärdat.

Via BBC, tack Håkan Ander för tips!

Hahahaha. Fingerprint-gate?

Snabba är dem med nya fina funktioner, men det visar sig ju gång på gång att det aldrig blir bra :smiley:

1 gillning

Nja, detta gäller endast de som använder en speciell sort silicon skärmskydd. Allt annat funkar ju. Samsung kommer dessutom med en uppdatering. Höna av en fjäder

Haha. Höna av en fjäder. Det kan man ju tycka när alla har upplåsningsfest med ens telefon.

1 gillning

Ta av skyddet så är problemet löst
Ungefär som när Touch ID kom och du kunde låsa upp det med fingeravtryck från ett glas
Höna av en fjäder båda gånger :slightly_smiling_face:

Den får du gärna utveckla, det minns inte jag.

Det var väl att man kunde låsa upp Samsung med ett utskrivet foto. Inte Touch ID med ett fingeravtryck från annan yta…

Haha, problemet är ju att om telefonen kommer i orätta händer så kan vem som helst låsa upp den genom denna metod vilket är riktigt bedrövligt. Så vad det hjälper att ta av skyddet förstår jag inte, du kanske kan berätta mer?

1 gillning

Ja ansiktsupplåsning men inte iris skanner och i det fallet meddelade Samsung att deras ansiktsupplåsning inte var lika säker som andra biometriska sätt.

Samsung och säkerhet. Brinner dom inte så är det rena upplåsnings orgien.

1 gillning

Nu skarvar vi med sanningen igen. Det krävdes lite mer än så.

Lugn du kommer snart lära dig att det är så här pao fungerar. Han kommer med lösryckta påstående i sin försök att smutskasta Apple och försvara Samsuck. Han har hållit på så här i alla år. Inget att bry sig om för man lär sig snabbt att han är ett host host…t…ll :wink:

1 gillning

Lite mer för vadå :slightly_smiling_face:

Tvärtom så tillför jag lite verklighet i en Apple glorifierad och Samsung hatad skyddad verkstad bubbla :slightly_smiling_face:

Nja beror på :slightly_smiling_face:

https://www.google.com/amp/s/pocketnow.com/samsung-knox-most-secure-mobile-device-platform/amp

Det beror på vem som rapporterar.

The verdict? Apple is your best bet for built-in privacy, but you should take your own measures to prevent hacking of your devices even if you have faith in your phone system.

Nej det beror inte på eftersom vem som helst kan låsa upp din telefon. Räcker med att jag hålla upp den mot din granne

Ett upplåsningsalternativ på knox är fingerprint. Say no more…

2 gillningar