Vårgårda lanserar snus som tar oss till den svenska naturen

Från sajten:
image

Det kommer ett nytt tobakssnus vid namn Vårgårda som hämtar sin inspiration och smak från den svenska naturen och vecka 19 kommer fyra sorter att släppas.

De fyra snussorterna kallas skog, bär, blom och ört och både smaken, doften och utseendet är en hyllning till Vårgårda i Västra Götaland samt övriga landskap i Sverige där smakerna hämtas ifrån. Smakerna beskrivs som komplexa och ska enligt Nordic Snus ta oss till naturen. De fyra olika snussorterna kommer att dyka upp i butik och online från och med vecka 19.

Vårgårda fyller idag ett tomrum på den svenska snusmarknaden. Smakkombinationerna bjuder på komplexa smakbilder som får en att tänka till och gör att man känner av naturens vindar när man provar, säger Robin Rydgren, Product Innovation Manager på Nordic Snus.

I sitt pressmeddelande beskriver Nordic Snus smakerna på följande sätt:

Skog

Smaken Skog har en ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av enbär, lavendel och en hint av björksav och harsyra.

Bär

Smaken Bär har en ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av röda, mogna skogsbär med en hint av fläder.

Blom

Smaken Blom har en ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av just blommighet, som toner av kamomill, vita rosor och en hint av krusbär.

Ört

Smaken Ört har en ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av oregano och dragon med en bakomliggande hint av nässlor.

Via pressmeddelande

1 gillning

Ingen skugga av prisbild?

Med tanke på den enorma konkurrensen så känns det som enda sättet att skaffa sig en riktig fördel.

https://www.snusbolaget.se/vargarda/

Alldeles för dyr för i mitt tycke.

Vilka är de bästa i den lägre priskategorin?

Nu finns där ju så oerhört mycket att välja bland men som exempel tycker jag Kapten är riktigt bra. Aningen dyrare Soldat också.

1 gillning

Skog och ört ska testas, låter som något för min smak.

1 gillning