Varför ser du vissa annonser på Facebook och Instagram?

Från sajten:
image

För alla oss som använder appar från Meta så har säkert tanken någon gång slagit oss – varför ser vi denna annons? Nu finns ett par uppdateringar kring ämnet.

Meta har släppt en del uppdateringar till varför du som användare ser en viss typ av annons i något av dina flöden. Med uppdateringarna vill man göra det enklare för användarna att förstå vad som ligger till grund för varför man ser de annonser man ser i apparna. Via uppdateringen ska transparensen ökas kring hur användarens aktivitet och tekniken från Meta levererar annonser till dig. Det ska nu också vara enklare och tydligare att hitta kontroller för annonsinställningar där användaren ska ges information om varför annonsen visas.

Nytt nu är att “Varför ser jag denna annons?” inkluderar information summerad i ämnen som förklarar varför exempelvis en tumme upp på en väns interaktion med något kan visa, vad maskinlärningen tror sig vara relevant för dig med.

Meta har arbetat nära externa integritetsexperter från hela världen för att få input om vilken transparens som ska synas i systemen. Enligt Meta ska maskininlärning användas ansvarsfullt och med denna uppdatering hoppas företaget bringa mer klarhet i varför vissa annonser syns hos användarna.

För att få denna information så klickar du på den meny med tre punkter i övre högra hörnet i valfri annons och väljer sedan “Varför ser jag denna annons”.

Uppdateringen har börjat rullas ut så det kan dröja innan du har tillgång till informationen ovan.

Källa: Pressmeddelande