Vakna behagligt med Fnurra väckarklocka

Från sajten:
image

En bra start på morgonen kan göra mycket för hur dagen ser ut. Nu vill Ikea att vi vaknar på bästa möjliga sätt med sin nya väckarklocka Fnurra.

Från ingenstans dyker denna upp och Fnurra är en batteridriven och portabel väckarklocka med digital display och inbyggd nattlampa. Den kan väcka dig med både ljud och ljus på morgonen vilket ger ett gradvis mjukt uppvaknande. Displayen på väckarklockan visar följande status; Alarmet aktiverat – Snooze aktiverat – Tyst läge – Blinkar: Svagt batteri, Ihållande sken: Laddar, Av: Fulladdat – Sovtimer aktiverad, Er: Fel.

Fnurra har 3 olika alarmljud, bland annat fågelkvitter och självklart kan du snooza om du vill. En trevlig inställningsmöjlighet är att du kan ställa in snooze-tiden till mellan 1 till 60 minuter, där 7 minuter är standard. Inställningar på väckarklockan görs med fysiska knappar på sidorna. Belysningsstyrkan kan också ställas in gradvis efter eget tycke. 20 minuter innan larmet ljuder börjar den inbyggda lampan att tändas gradvis för att nå 100 % vid vald larmtid. Max ljusstyrka är 130 lumen.

Ikea Fnurra Väckarklocka

Väckarklockan kan användas såväl inomhus som utomhus tack vare batteridriften. Den har kapslingsklass IP44 så lite taskigt väder ska den klara av om du råkar somna i hängmattan. När batteriet börjar ta slut blinkar symbolen för batteri på displayen. Du kan välja mellan 12- eller 24-timmars visning. Max lumen uteffekt: 130lm

Ikea Fnurra Väckarklocka
Den kostar 199 kronor och finns att köpa på närmaste Ikea-varuhus. Batterier köps separat men USB C-kabel medföljer. Följande batterier rekommenderas till Fnurra: 3 x IKEA LADDA 2450 (AA, 1.2V, 2450mAh, Ni-MH). Mått på Fnurra är 10 x 6,5 cm och driftstemperatur är 0 °C – 40 °C.
Källa: Ikea

Undrar om man kan byta färg på siffrorna? Har lärt mig den hårda vägen att röda siffror är det enda som fungerar när jag skall sova.

Har du provat att stänga ögonen? :joy::joy:

Lyser det upp för mycket annars?

Håller med, röda är bäst!

Tror inte det går att byta färg, väldigt få alarmklockor som har denna funktion. Undantaget lite suspekta modeller från Kina möjligtvis.

Jag har testat i stor sett alla färger genom åren; rött, orange, grönt, blått och nu mer åt det kallvita hållet. Tycker personligen att blått eller vitt som dimmar ner ger bäst resultat för mig.

Är det ett vanligt problem att man ligger och tittar på klockan när man ska sova? Eller är det att den lyser upp hela rummet?

Det absolut bästa för mig är att inte se några siffror alls. Stressfullt att vakna och titta på klockan och veta hur lång tid innan den ringer. Har jobbat skift i 30år och det bästa för min sömn var när jag först gömde väckarklockan så jag inte kunde se den och sen med mobiltelefonens intågande slänga ut den helt.

Samma här, endast en svart mobil vid sängkanten.

1 gillning

Jepp!

Väldigt känslig för det :neutral_face:

För mig är det tvärtom, att vakna vid fyra och konstatera att det är bara att somna om är betydligt bättre än att behöva leta reda på mobil eller armbandsklocka men vi är alla olika🤷🏻‍♂️

1 gillning

Jag letar inte reda på någonting utan somnar om ändå :slight_smile:

1 gillning

Hade en gammal klockradio en gång i tiden med några blågröna siffror. Den lyste verkligen upp rummet. Möjligt att det finns annat än rött som fungerar idag, har inte testat.

Min hustru är likadan, extremt känslig för ljus, även vid sömn.

Jag älskar hotellrum där det är tjocka gardiner från tak till golv. Hoppas att jag någon gång skall komma till ett rum utan fönster.

Så inredde jag mitt förra sovrum, mörkläggningsrullgardin och heltäckande gardiner på sidorna så att inget ljus kunde sippra in. Bläcksvart, men då var minsta lilla lysdiod på laddare eller dylikt så påtagliga så att nu när jag flyttat har jag skippat det där och har inte ens gardin för hela fönstret

Ett (normalt)hotell i Örebro har tre rum utan fönster. Vi testade, inget vidare men väldigt svart på natten. :smiley:

Sjöfartshotellet på Katarinavägen har det också. Kollegor brukar välja det vid besök i Stockholm de rummen är billigare och mycket tysta. De skall ändå bara sova där.

De är verkligen så med hotell när det bara är affärsresor. Jag äter inte frukost - jag är typ vaken 1 timme på kvällen och en timme på morgonen eller så.

Funderar på att ta poddhotellkonceptet till Sverige!

Kan man ställa styrkan på lampan när man trycker på lampknappen? :slight_smile: