USB-C-hubben vi kan se rakt igenom

Från sajten:
image

Kickstarter är en fantastisk plats för nya företag att få ut coola produkter och idag ska vi titta närmare på Dockcase Smart USB-C Hub 10-in-1 Explorer Edition som är en USB-C-hubb med ett lite annorlunda utseende än vad vi är vana vid.

De har gjort USB-C-hubben sexig

Dockcase Smart USB-C Hub 10-in-1 Explorer (säg det produktnamnet snabbt tio gånger om du kan) är en lite annorlunda hubb som både har en display som visar lite nördig information samt är transparent. Den lite annorlunda designen drar helt klart till sig blickar och undertecknad har använt den både hemma och på jobbet och det är många som har frågat vad det är för något som ligger där på bordet. Själva konstruktionen är välbygd och den annorlunda designen tilltalar oss mycket men frågan är om den är lika snygg som den är bra?

Många anslutningsmöjligheter och en svårnavigerad skärm

Det går att koppla in en hel del prylar i hubben från Dockcase och på framsidan av enheten har vi en SD och TF-kortläsare, en USB-A 2.0, en USB-A 3.2 samt en USB-C 3.2-port. Vi har även en liten knapp på framsidan som vi använder oss av för att styra skärmen men mer om det om en stund. Tittar vi på baksidan av enheten så hittar vi en USB-C-port där vi kopplar in enheten till vår dator och den porten har stöd för upp till 100 watt och kan ladda enheter upp till 95 watt. Vi har en HDMI-port som klarar upp till 8K 30Hz samt 4k 120Hz. Det finns även en DP-port som klarar samma upplösningar och hertz som HDMI-porten, en USB-A 2.0 och slutligen en ethernetport.

Under testet fick jag mailat till mig en manual på en och en halv sida enbart på hur man styr den lilla displayen och jag förstår varför. Det är inte helt lätt att navigera runt i den men i ärlighetens namn är det väldigt sällan vi faktiskt behöver göra något på skärmen. Så fort vi kopplar in ett tillbehör i dockan så visar skärmen information om det så som överföringshastigheter eller upplösning. Beroende på hur din hubb är placerad så går det via inställningarna på enheten att vrida på skärmen vilket är en liten rolig detalj.

En välbyggd hubb men vi saknar ett par saker

Det är inget snack om saken om att detta är en snygg och välbyggd produkt som fungerar stabilt men nådens år 2023 så tycker vi att det är lite för många USB-A-portar och vi hade hellre sett att det fanns fler USB-C-portar. En annan sak som vi saknar är en Thunderbolt-port då undertecknad ansluter sin skärm via USB-C och inte HDMI eller DP. DP känns även lite omodernt 2023 så vi hade hellre sett två HDMI-portar på den istället för en. Hubben saknar även hörlursuttag men det känns inte som någon big deal då mer eller mindre alla bärbara datorer har ett sådant uttag.

En annan liten cool funktion är att dockan går att använda för att få upp ditt Nintendo Switch på extern skärm eller om du har en Steam Deck, då kan du ladda och spela samtidigt på en större skärm vilket kan vara smidigt. Om du är sugen på Dockcase Smart USB-C Hub 10-in-1 Explorer så går den att backa på Kickstarter. Prislappen ligger på cirka 1 300 kronor.

Recension: Dockcase Smart USB-C Hub 10-in-1 Explorer

Fördelar

  • Många anslutningsmöjligheter
  • Snygg
  • Mycket information på den lilla skärmen

Nackdelar

  • Svårnavigerad skärm
  • För få USB-C-portar
  • Thunderbolt lyser med sin frånvaro

Sammanfattning

Dockcase Smart USB-C Hub 10-in-1 Explorer är en vrålsnygg hubb som gör det utlovade jobbet bra. Den lilla displayen är ett roligt tillskott som låter oss se hur mycket el de inkopplade sakerna drar men det går även att få information om överföringshastigheter och mycket annat. Vi tycker dock att en Thunderbolt-port borde funnits så vi kan ansluta skärmar som har USB-C direkt via dockan och vi hade även velat se lite färre USB-A-portar då de allt mindre används. Men på det stora hela så är det en snygg och pålitlig hubb som klarar det mesta.

Betyg: 3 / 5

Det är ju en usb-hubb så därför kan du inte få en thunderbolt-port på den. Bra att de har med Displayport-kontakt. Hdmi är egentligen ett rätt skräpigt format som kräver mer bandbredd för samma upplösning som DisplayPort. Nu stödjer USB4 det bättre än USB3 gjorde tack vare högre bandbredd.

1 gillning

Det finns dock USB-hubbar/dockor med TB för bara någon/några hundringar till så omöjligt hade det inte varit =)

Missat att USB4 är helt kompatiblt med TB3. En tb4-enhet ska funka med usb4 och tvärtom men osäker hur det funkar med hubb till hubb där. En skärm är oftast en hubb.