USA vill förbjuda AI från att avfyra kärnvapen

Från sajten:


Amerikanska kongressledamöter har presenterat ett lagförslag som ska förbjuda artificiell intelligens från att avfyra kärnvapen.

Det amerikanska försvarsdepartementet har redan en lag som säger att en människa måste finnas närvarande i ett sådant kritiskt beslut. Men det nya förslaget ”Block Nuclear Launch by Autonomous Artificial Intelligence Act” ska göra den lagen ännu mer tydlig och med ett förbud mot att AI ska kunna ta beslutet att avfyra. Lagförslaget ska skydda “framtidens generationer från potentiellt förödande konsekvenser” och har fått stöd från ledande politiker som Bernie Sanders och Elizabeth Warren.

AI-chatbots och AI-bilder har lett till en växande oro i samhället över att AI får för mycket makt och vilka konsekvenser det kan leda till. Biden-administrationen har också öppnat upp för att allmänheten ska kunna lämna in synpunkter på eventuella AI-lagar. Det är inte garanterat att lagförslaget kommer att godkännas men det vore ju skönt om inte AI fick bestämma när det är dags att utplåna mänskligheten.

Via: Engadget

Dagens AI är väl bättre än WOPR och således borde det vara helt "riskfritt" :exploding_head:
WarGames: WarGames (10/11) Movie CLIP - Tic Tac Toe With Joshua (1983) HD - YouTube

1 gillning

Låter klokt, chansen att det finns en till som ryssen Stanislav Jevgrafovitj Petrov som räddade oss alla är inte så stor….

3 gillningar