Uppföljaren till Google Glass visades upp på I/O 2022

Från sajten:
image

Google Glass var uppseendeväckande när de lanserades för flera år sedan och kanske även före sin tid. Under Google I/O 2022 visades en uppföljare till dessa upp.

Google har presenterat en rad nyheter under dagens event I/O 2022 och avslutningsvis fick vi se en försmak av vad som kan vara uppföljaren till Google Glass. Ett par AR-glasögon som i exemplet visade upp hur översättningar gjordes i realtid mellan människor som talade olika språk. Det som visades upp var ingen färdig produkt utan en sneak-peak på vad företaget arbetar på när det gäller smarta glasögon.

I videon nedan kan vi se hur de smarta glasögonen skulle kunna fungera i praktiken. Det hela verkar lovande och om det fungerar bra med textöversättningar på displayen så kan detta mycket väl vara en lyckad lansering när och om en sådan sker. Just språkbarriärerna är stora i vissa delar av världen och här skulle dessa glasögon garanterat underlätta kommunikationen mellan människor.

 

Vad tycker ni om konceptet och är det rätt väg framåt när det gäller smarta glasögon?

Källa: Google I/O 2022

Detta är coolt hur mycket Google fokuserar på språk. Live translate med konversation är redan idag otroligt i Google Translate-appen.

1 gillning

Ja Google visar verkligen hur långt de är i dessa områden. Mycket imponerad