Uppdatering till Ikea Dirigera ger stöd för tredjepartsprodukter

Från sajten:
image

Ikea har uppdaterat sin senaste smarta hub, Dirigera med fler funktioner. Nu ska det gå att ansluta produkter från tredjepart till hubben för styrning via appen.

Ikea Dirigera som lanserades i höstas får löpande uppdateringar som adderar fler funktioner till systemet. En del av dessa är sådana som fanns i Trådfri Gateway och en del är nya. I uppdateringen som släpptes den 27 mars får vi se att det nu ska gå att lägga till utvalda Zigbee-enheter som smarta pluggar, väggkontakter och fjärrkontroller.

Någon som hunnit testa att lägga till någon icke-Ikea-Zigbee-pryl til Dirigera än?

Innebär detta förresten att vi får en uppföljningsfråga till “fungerar denna med Philips Hue” fast nu med “fungerar denna med Ikea Dirigera”?

Källa: Ikea

Finns det inte någon lista någonstans med enheter som stöds?

Kan de inte slänga in stöd för termometrar också :slight_smile:

Exponeras tredje part grejerna i Home Kit?

Har det kommit någon uppdatering till gamla Trådfri hub också, för härom veckan så började all röststyrning bli toksnabb.

Kör du Trådfri hub med Apple Homekit? Då kan förändringen bero på iOS 16.4-uppdateringen förra veckan. Då uppgraderades även Homekit-arkitekturen för ökad effektivitet med andra enheter. Den förändring som först släpptes men sedan drogs tillbaka i iOS 16.2.

Apple är inte alls inblandad. Google Home.