Uppdatering till Husqvarna kan öka den biologiska mångfalden

Från sajten:
image

En ny funktion i Husqvarnas robotgräsklippare kan öka den biologiska mångfalden. Detta genom att inte klippa vissa områden i gräsmattan.

Robotgräsklippare från Husqvarna får en ny funktion för att öka biodiversiteten (biologiska mångfalden) i våra trädgårdar. Det är utvalda modeller av robotgräsklippare från Husqvarna som nu, via den nya funktionen, kan lämna 10 procent av din gräsmatta oklippt vilket gynnar våra insekter i trädgården. Funktionen kallas för “Rewilding Mode” och den följer EU’s bestämmelser om att låta 5 procent av marken vara orörd för att främja just biodiversiteten.

Funktionen Rewilding Mode fungerar som så att de använder satelliter som beräknar trädgårdens storlek. Utifrån detta mäter robotgräsklipparen automatiskt upp 10 procent av ytan som lämnas oklippt. Denna yta kan väljas av användaren och kan ökas eller minskas i storlek.

Rewilding Mode finns tillgänglig för Automower-robotgräsklipparna: 405X, 415X och 435X AWD samt NERA-modellerna 430X NERA og 450X NERA, som är installerade med begränsningskabel. Totalt finns det runt 150.000 robotgräsklippare globalt från Husqvarna som kan ta del av funktionen.

Källa: Input

1 gillning