Uppdatering låter kameror från Arlo trigga röstmeddelande

Från sajten:
image

Arlo uppdaterar sin integration mot Google Assistent så att du kan få röstnotiser när något detekteras. Praktiskt för dig som inte alltid har mobiltelefonen i närheten.

Amerikanska företaget Arlo ser till att de flesta av deras kameror får möjlighet att skicka röstnotiser när något detekteras. Detta via en nyare integration gentemot Google Assistent som gör det möjligt att kamerorna triggar röstmeddelanden på dina smarta högtalare eller displayer i hemmet. Uppdateringen låter dig få besked när följande detekteras:

  • Personer
  • Paket
  • Djur
  • Fordon

Med andra ord så blir det lite av samma funktionalitet som finns i de nyaste kamerorna från Google/Nest. Enligt uppgift ska det fungera med de flesta kameror från Arlo, inklusive Pro 3, Pro 4 och Essentials. För att det ska fungera krävs dock att kamerorna är länkade till Google Assistent samt att du har ett aktivt abonnemang hos Arlo.

Även Arlo Doorbell får utökad funktionalitet men den kan inte detektera rörelse, här blir det enbart att det skickas ett röstmeddelande när någon trycker på knappen. Tänk på att om du avaktiverar notiserna från Arlo i appen så dyker dessa heller inte upp i Google-enheten.

Källa: 9To5Google