Uppdatering för Denon Home ger Alexa i högtalarna

Från sajten:
image

Har du högtalare från Denon Home finns det nu en uppdatering att hämta ner till dessa. Med denna får du tillgång till Amazons röstassistent Alexa.

Det är en del av högtalarna i Denon Home-sortimentet som via en uppdatering blir lite smartare. Uppdateringen U26 för högtalarna Denon Home 150, 250, 350 och soundbaren 550 ser till att röstassistenten Alexa från Amazon nu finns tillgänglig direkt i dessa. Tidigare har det varit möjligt att via en högtalare parad till en annan Alexa-enhet kunna skicka musik till dessa men efter uppdateringen blir det nu enklare att spela upp musik.

Röstassistenten använder sig av de inbyggda mikrofonerna för att lyssna av eventuella röstkommando. Uppdateringen sker via HEOS-appen, säkerställ att mikrofonerna är aktiva och att kontot är länkat till ditt Amazon-konto. Värt att notera är att en LED-strip längs med högtalaren nu lyser upp när mikrofonerna lyssnar samt att det är möjligt att stänga av mikrofonerna via de kapacitiva knapparna upptill på högtalarna. Är detta inget för dig behöver du inte göra något, Alexa aktiveras inte av sig självt via uppdateringen.

I samband med uppdateringen får även soundbaren 550 bättre bas via dess DSP (signalprocessorn) och det blir nu möjligt att länka högtalarna 150, 250 och 350 till denna så att de fungerar som satelliter i ett system.

Källa: The Ambient