Uppdatering av Spotify på desktop lanseras

Från sajten:
image

Spotify lanserar nu en ny uppdatering för desktopversionen av mjukvaran. Utöver ett ansiktslyft ska det också bli enklare att upptäcka och lyssna på musik.

Efter att Spotify uppdaterat sin app för musiklyssning så uppdateras nu även desktopversionen. Såväl “Ditt bibliotek” och “Spelas just nu” får sig ett lyft och ska därigenom ge användarna bättre möjligheter att upptäcka, kurera och lyssna på samt organisera sitt konto via datorn.

Så här fungerar det nya gränssnittet:

  • Nya “Ditt bibliotek” placeras till vänster i fönstret och ger användare snabb åtkomst till sina sparade samlingar, samt en bättre översikt med justerbar layout.
  • Den största ytan av fönstret förblir intakt och fortsätter att vara en central hubb för användare att upptäcka, söka på och rekommendera låtar och poddar.
  • “Spelas just nu” placeras på den högra sidan av fönstret, vilket som namnet indikerar visar låten eller podden du lyssnar på.
  • Det går nu att hitta mer information om låten och artisten under “Spelas just nu”, samt information om turnédatum och merchandise. För utvalda podcasts finns dessutom möjligheten att följa transkriberingen medan du lyssnar.

Funktionen “Vänaktivitet” finns nu via en knapp högst upp till höger i huvudkolumnen.

Källa: Pressmeddelande

Deras utvecklare som arbetar med det ljusa temat:

Animated GIF

Går det att göra egna automix-listor?