Uppdatering av Aqara Home överför scener till Apple Home

Från sajten:
image

Aqara har nyligen släppt en uppdatering av sin app för det smarta hemmet. I denna blir det möjligt att överföra skapade scener till Apple Home.

Kinesiska företaget Aqara har uppdaterat sin app, Aqara Home. En av nyheterna i denna uppdatering är att det nu går att föra över sina skapade scener i Aqara Home så att dessa exponeras i Apple Home. Fördelen med denna uppdatering är att scener med funktioner som tidigare varit unika för Aqara Home nu kan användas i Apple Home varpå dessa kan användas i automatiseringar i Apple Home.

Ett exempel på en scen som kan vara användbar i en automatisering i Apple Home är att kunna slå av integritetsfunktionen i Camera Hub G3, spela in videoklipp eller aktivera rörelsedetektering med spårning.

För att detta ska fungera behöver anslutna hubbar vara uppdaterade till firmware 4.04 och det ska fungera med alla hubbar utom M1 samt G2.

Någon som hunnit testa än?

Källa: HomeKit News

Den stora nackdelen är att man inte kan se exakt vilken produkt som styrs i scenen. Man måste se till att namnge på ett bra sätt, annars lär man glömma.