Uber satsar på leverans av varor

Från sajten:
image

Uber lanserar nu tjänsten Uber Direct som fokuserar på att leverera varor hem till kunden.

Uber Direct är en vidareutveckling av satsningen de gör nu i coronatider för att folk ska stanna hemma. Tjänsten lanserar först med Åhléns City i Stockholm där de erbjuder hemleverans av ditt köp på 30 minuter. Det ger också Ubers förare chansen till fler körningar och drabbas inte lika hårt av rådande läge.

Samarbetet med Åhléns City blir en tilläggstjänst för varuhusets ‘digital personal shopping’, där en kund kan handla och ställa frågor om produkterna via ett videosamtal. En halvtimme efter samtalet har du din vara hemma hos dig. Uber Direct kommer inom kort även lanseras i Göteborg och Malmö där Uber är etablerade. Fler butiker kommer också ansluta sig till tjänsten.

“Vi har sett ett ökat behov från såväl handeln som från konsumenter att hitta nya och snabba sätt för leverans av varor. Uber Direct är vårt sätt att möta det behovet samtidigt som vi skapar fler leveranstillfällen för de förare och leveranspartners som använder vår app. Vi är otroligt glada över att lansera detta i partnerskap med Åhléns och ser fram emot att expandera tjänsten tillsammans med ytterligare partners”, säger Henrik Berglin, ansvarig för Uber Direct.

Källa: Uber Pressmeddelande.