Uber lanserar smidiga funktionen Gästresor

Från sajten:
image

Idag lanserar Uber en ny funktion kallad Gästresor. Denna funktion ska göra det enklare att boka en resa åt andra via den egna mobiltelefonen.

Funktionen Gästresor som nu lanseras av Uber gör det möjligt för resenärer att enkelt beställa en resa åt någon annan, även för personer som inte själva har appen. Personen som beställt resan kan följa resans status i sin app och gästresenären får all information om sin resa via sms. Betalning sker som vanligt via appen med den betalmetod som väljs av kontohavare.

Så här fungerar Uber Gästresor:

När du vill beställa en resa åt någon annan anger du din gästresenärs namn och telefonnummer. Personen får då ett sms med förarens namn och kontaktuppgifter samt detaljer om bilen såsom registreringsnummer. Likaså får föraren gästresenärens namn och de kan då enkelt kommunicera utan din inblandning via sms eller telefonsamtal. Precis som vid en vanlig resa förblir gästresenärens kontaktinformation anonym för föraren.

Uber Gästresor

Funktionen kommer börja bli tillgänglig för svenska resenärer från och med idag måndag den 6 februari och finns tillgänglig för alla svenska resenärer från och med den 13 februari.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning