Two Stacks Single Malt Double Barrel lanseras i september

Från sajten:
image

I september kommer Two Stacks Single Malt Double Barrel finnas i Systembolagets ordinarie sortiment och den hyllade whiskeyn är inte speciellt dyr.

De tre vännerna Shane McCarthy, Donal McLynn och Liam Brogan startade under 2020 ett eget whiskeymärke efter att tillsammans har drivit ett framgångsrikt exportföretag på Irland vars uppgift är att få ut irländsk whiskey i världen. Deras egna whiskeymärke har produkter i över 25 länder och 30 delstater i USA och nu är Sverige först ut som land att kunna köpa Two Stacks Single Malt Double Barrel. Whiskeyn har en styrka på 43 procent och den är inte kylfiltrerad. Färgen på whiskeyn kommer helt från ekfaten den legat i och 50 procent av innehållet är blandat med trippeldestillerad whiskey som lagrats på Oloroso Sherryfat. 40 procent är dubbeldestillerad som lagrats på bourbonfat och de sista 10 procenten är rökig malt som även den lagrats på bourbonfat.

Prislappen ligger på 379 kronor för en flaska på 700 milliliter och artikelnumret på Systembolaget är 407. Dofterna du kan förvänta dig är salt karamell, honung, tropisk frukt och en sherrysötma. När det kommer till smak så går det att hitta inslag av honung, citrus, kryddpeppar, vanilj och rökiga toner. Säljstarten är första september 10:00 på systembolagets hemsida.

 

1 gillning

Two Singel Double Half Triple Cask Barrel…