Twinkly får stöd för Apple HomeKit

Från sajten:
image

Julen närmar sig och en efterlängtad klapp inför denna är HomeKit-stöd för julgranen. Twinkly har nyligen uppdaterat sin app och nämner stöd för HomeKit i denna.

Italienska företaget Twinkly gjorde sig ett namn för några år sedan genom att se till att julgranen fick sig en rejäl uppdateringar. Med sina smarta ljusslingor för julgranen blev julen helt plötsligt magisk à la Disney. Deras produkter har hela tiden varit kompatibla med både Google Home och Amazon Alexa men inte med Apple HomeKit. Med dagens uppdatering av deras app nämns helt plötsligt stöd för just HomeKit.

Via appen gäller det att ladda ner den senaste firmware-uppdateringen för din produkt. I mitt fall så hade jag Twinkly Festoon Lights tillgängliga och laddade ner vad som krävdes. I appen ser det då ut så här:

Twinkly app

Som ni ser så finns valet “HomeKit” tillgängligt längst ner i inställningar för produkten. Du ombeds bekräfta om du vill aktiva HomeKit och sedan …händer inget. Mina Twinkly Strings ligger nerpackade på vinden så jag kan dessvärre inte testa på dessa men kanske någon annan lyckas få till det? Berätta i så fall!

Källa: Twinkly

Hoppsan… Dags att ladda ner! Tack för tipset. Fast jag ramlade in i samma problem. Ska sätta upp min nyaste slinga i morgon och hoppas på bättre tur

Funderar på om det är lönt att lägga in dessa i homekit. De är så special så man behöver appen för att styra de olika funktionerna. (Om man inte bara vill ha en statisk färg) Och jag tänker att efter att man tar ner belysningen efter jul så kommer det bli ett felmeddelande i hem-appen när lamporna kopplas ner.

@Hakan_Ander :slight_smile:

Sitter och förfestar. :laughing::partying_face::crazy_face:

1 gillning

Det är därför du köper Festoon Lights som kan användas året om :slight_smile:

2 gillningar

Det ska vara fixat nu. Jag jagade rätt på deras support som uppenbarligen jobbar trots det är fredag kväll och sen fungerade det.

Intressant. Det var server side problem. Installerat nu

Det som är mest jobbigt är att automationerna via HomeKit struntar i den effekt som är inställd och bara ger den statiska färgen som du nämner. Jag trodde att den skulle komma ihåg effekten - men icke

Synd, eftersom det tar bort en stor del av nyttan.