Twelve South BackPack 4 - liten hylla med stort ansvar

Från sajten:
image

Med en snygg, ny iMac kommer ett stort ansvar att hålla det snyggt och prydligt på skrivbordet.

Bland det finaste som finns med en iMac är att bara ha en enda kabel från baksidan in i väggen. Men detta varar sällan en längre stund innan hårddiskar, hubbar och minneskortläsare ska kopplas in och skapar en rejäl röra bakom den fina datorn. Där och då bryts den illusionen man tidigare haft om ett städat skrivbord med endast en iMac inkopplad i väggen.

Twelve South har utökat sin BackPack-serie med nummer fyra i ordningen och denna är till Apples senaste iMac 24 tum. Eftersom den iMac-modellen kommer i hela sju olika färger skulle det skära sig lite om deras BackPack 4 endast fanns i silvrig aluminium. Men det har inte undgått Twelve South att dessa sju iMac-modeller har en färg gemensamt; nämligen färgen vit. Vilket gör det självklart att just denna BackPack endast finns i vitt för att passa hela serien.

Anledningen till att hyllan har små hål kanske ni har räknat ut men annars kommer vi till detta lite senare. Allt som vi behöver till att gömma allt snyggt och prydligt finns med i förpackningen och även ett par klistermärken om man vill skryta lite extra med sin nyinköpta hylla från Twelve South.

Installationen är busenkel och man trycker fast ett plasthölje i hålet på foten som man sedan enkelt fäster hyllan på. Sedan är det bara att börja städa upp bakom vår iMac och placera alla tillbehör i den ordning vi vill på hyllan. Eftersom vår hubb har lite väl kort kabel var det svårt att kunna ha den ovanpå hörlursförstärkaren.

Det är här de smarta hålen kommer in och vi kunde enkelt binda upp hubben med medföljande bindtråd på undersidan av hyllan. Man kan självklart använda hålen till att säkra upp det man placerar på ovansidan också och Twelve South skickar även med ett kardborreband att spänna fast våra tillbehör med.

FÖRDELAR

  • Busenkel installation
  • Rem och bindtråd i förpackning

NACKDELAR

  • En femhundring gör att man överväger dubbelhäftande tejp

DETALJER

Pris: 499 kronor

SAMMANFATTNING

Att få en hylla till baksidan på iMac är så mycket smidigare än att hålla på med dubbelhäftande tejp. Tejp försvårar om det är ett tillbehör som gått sönder och leder lätt till märken om något ska tas bort. Med BackPack 4 är det bara att släppa på rem eller trådar och byta ut tillbehöret när det behövs. Visst kan det låta lite trist att ge en femhundring för ett litet hyllplan men ibland är det den kostnaden som krävs för att man ska ta tag i saker och snygga till det bakom sin dator - och bara det är värt varenda krona.

BETYG: 3.5 / 5

2 gillningar

Mycket trevlig produkt. Har själv en bak på min iMac.

2 gillningar

Undra om de passar mina Studio Displays!

1 gillning

Hade mitt ett extern ljudkort under skärmen gör det smidigt att komma åt, + lite lite bättre höjd för ögonen med skärmen högre upp. (jag är iof rätt lång)

Finns väl även en del metalchassin/lådor att ha under iMac, att ha under, men klart har man bara en väg bakom som man aldrig ser från sida så kan man ju dölja ett gäng junk där.

Men smart lite hylla :clap:

Den var nice