TV-modellerna Omni från Amazon ska få AirPlay 2

Från sajten:
image

För någon månad sedan presenterade Amazon tv-modeller under egna märket. I dag släpps de i USA och samtidigt uppges att de ska få stöd för AirPlay 2.

Det är modellerna i Amazon Omni Series som snart ska få stöd för AirPlay 2 och därigenom också möjlighet att inkluderas i Apple HomeKit. Tidigare har stöd släppts för Amazon Fire TV hos tredjepartstillverkare som Toshiba och Insignia men nu är det dags för de egna modellerna också. Då är ju frågan huruvida detta är intressant för oss här i Sverige då dessa nya modeller inte säljs här…

Amazon är som bekant en konkurrent till Apple på många områden och att man nu tar steget till att ge stöd åt just en konkurrents lösning är ett steg i rätt riktning. Detta har förvisso skett tidigare då Amazon-ägda Eero fick stöd för HomeKit Secure Router vilket också var något överraskande. Den som varit med ett tag minns säkert hur Ring för några år sedan meddelade att man avsåg att släppa stöd för Apple HomeKit till sin Ring Video Doorbell. Av detta har vi inte sett eller hört något mer så nyheten här är kanske pekar på att man tänker om kring sin strategi och det egna ekosystemet inför den nya standarden Matter.

Givetvis har de nya tv-apparaterna inbyggt stöd för den egna röstassistenten Alexa. Värt att notera är att stödet omfattar (som det ser ut nu) inte Amazon Fire TV-stickor utan enbart tv-apparaterna. Exakt när stödet släpps är inte kommunicerat än.

Vad tycker ni om detta? Är det ett steg i rätt riktning?

Källa: 9To5Mac

1 gillning

Tvek på att Amazons smarta hem-ekosystem någonsin slår här.

Varför tror du inte det skulle funka här om produkterna fanns och språkstödet.

Trea på bollen du vet :slight_smile:

1 gillning

Är det så att Airplay 2 per definition också då ger stöd för HomeKit? Är det inte två skilda ting?

Två skilda grejer.

Trodde jag också men så beskrev inte @Micke_Rehn det i artikeln ovan.

Från artikeln:

Amazon’s decision to support HomeKit and AirPlay 2 on its self-branded TVs is notable because it does not support the features on its standalone Fire TV streaming dongles. Meanwhile, competing streaming devices from companies like Roku do support AirPlay 2 connectivity.

AirPlay 2 support on Amazon TV products will make it easy for you to share or mirror content from your iPhone, iPad, or Mac to your TV. HomeKit support allows your TV to integrate with the Home app on your device, manage playback with Siri, as well as add your TV to scenes, automations, and more.

Som jag ser det så kommer tv’n att dyka upp som en enhet i Hem-appen då den får stöd för AirPlay 2 - på samma sätt som en Sonos-högtalare som i sig heller inte har stöd för HomeKit utan bara för AirPlay 2.

3 gillningar

@Micke_Rehn

Nej.

En produkt må ha stöd för AirPlay 2 men dyker inte upp i Home-appen för det. Ska man kunna administrera den därifrån och integrera den med scener och automationer så krävs HomeKit-stöd. AirPlay 2 ger inte en produkt HomeKit-stöd utan det är ett separat stöd som måste integreras.

Just detta är också det som står beskrivet i texten du tog med i ditt inlägg här ovanför.