Truecaller kan nu kolla vem som ringer i realtid

Från sajten:
image

Truecaller som i flera års tid har hjälpt användare att visa vem det är som ringer släpper nu en uppdatering till sin iOS-app som gör att vi med hjälp av Siri kan se vem som ringer.

Efter den senaste uppdateringen så kan användare när ett okänt nummer ringer säga följande till Siri “Hej Siri, sök Truecaller”. Då kommer en sökning i realtid att göras på numret och sedan presenteras vem det är. Detta är en premiumfunktion som enbart fungerar om du betalar för Truecaller. Om du betalar för premium så kan du ställa in Live Caller ID på din iPhone genom att följa nedan:

  • Gå till Premium-fliken i appen och klicka på ‘Lägg till på Siri’.
  • Det här hjälper dig att skapa genvägen med en knapptryckning. Första gången du använder funktionen kommer du att bli tillfrågad om att ge åtkomst till Truecaller; välj ‘Tillåt alltid’ för att undvika att bli tillfrågad igen.
  • Efter att ha ställt in Siri-genvägen enligt punkt 1 kan du i samband med att du får ett samtal bara säga “Hej Siri, sök Truecaller” och Truecaller kommer omedelbart att ge information om vem som ringer.

Nu väntar vi bara på att Siri ska svara i realtid.

2 gillningar

… lång väntan …

  • ett ögonblick
    … lång väntan …
  • jobbar på det
    … ännu längre väntan …
  • försök igen lite senare
1 gillning

– Hej Siri, sök Truecaller.
– Spelar ”True Colors”.

3 gillningar

Svarar inte på okända nummer, stängt av svararen oxå så slipper man lägga tid på att lyssna av den.
De få gånger som nån okänd viktig vill ha tag i en som typ banken smsar de strax efter.

2 gillningar

Vi håller tummarna!

Nej men ärligt, har testat funktionen i flera veckor och den funkar snabbt. Hojta till vår support om den inte gör det.

1 gillning

Ändå drömmigt om det sker.

Men det borde inte ske om du inte är ett stort fan av Cindy Lauper.

Trixet kan ju vara när bedragare låtsas vara banken, även via sms.

Hoppas Siri kan leverera snabbare än så!

Spana in hur Live Caller ID fungerar och hojta om du vill testa!

Fast en bedragare kan ju inte lura mig när jag ringer tillbaka till banken, skulle vara om jag inte kollar upp numret de ber mig att återkoppla till.

2 gillningar

Nyreggade Agnes Truecaller svarar i en tråd om Truecaller. Come on :rofl:

Något tips när funktionen inte existerar i TrueCaller? Har tankat ner senaste versionen, samt tecknat Premiumkonto. Enligt artikeln skall man gå in under Premium-fliken och aktivera Siri-genvägen.
Låter ju bra, men s inte ett ord om Siri under Premiumfliken?

Provade att avinstallera TrueCaller och installera det igen, men då blev jag blockad i 24 minuter pga för många inloggningsförsök under registreringsprocessen? Så nu har jag ingen TrueCaller alls under ett tag, och hela morgonen har gått åt till detta. :slight_smile: Grattis. Tack.

Så länge personen inte spammar ut reklam utan istället kan ge svar på eventuella frågor och funderingar så är det bara fint för användare som finns i forumet, eller?

9 gillningar

Kära Mats – det kallas transparens och det är något positivt. Gubbgnälla gör vi i politikråden eller nu blev jag sur-tråden.

Tack Esse för att du sätter mig på plats.

1 gillning

har inte android haft att dom visar namnet på den som ringer / spam typ 20 år el va de vem ringde .se har för mig att ja hade det på iphone för länge sen , sen försvann de

Hej David. Usch vilken tråkig morgon att ha.

Du borde kunna se det i appen. Är du på iOS 16, har Siri genvägar och har Premium Connect?

Vill ju inte be dig skicka ditt telefonnummer så här i ett öppet forum men om du skriver till agnes. [email protected] så kan jag hjälpa dig vidare.

//Agnes

Hahahaha, ja så klart. Försöker finnas där konversationen sker för att skapa en bättre kommunikation. Hojta om du har frågor.

Helt rätt. Så länge alla har gör vana att göra just det - ringa tillbaka på det officiella numret så slipper vi bedrägerier.

Vi blockerar 20000 potentiella spam-samtal om dagen i Sverige men ser ändå att över 2000 spam-samtal svaras på per dag. Då blir det läskigt att tänka på hur många som håller rutinen att inte ge ut sina uppgifter över telefon.

1 gillning

Avinstallerade och installerade igen. Då funkade det! Nått skit vare :).

2 gillningar