Tredjepartsappar för Twitter återfår förlorade funktioner

Från sajten:
image

För en tid sedan drog Twitter tillbaka sitt API för tredjepartsappar vilket ledde till att att appar som Tweetbot och Twitterific blev avsevärt sämre.

Bl.a. tappade de förmågan att hantera notiser för direktmeddelanden eller retweets och direktströmning av tweets slutade fungera vilket innebar en fördröjning twitterflödet med några minuter. Något som gjort saker som att följa kommentarer till live-events mindre najs.

Nu har företaget lanserat Twitter API v2 som förutom att återföra stödet för notiser och direktströmning även ger fullt stöd för saker som aldrig fungerat i andra appar än Twitters egen, så som omröstningar och bättre sökfunktioner.

Ett lite oväntat men högst välkommet drag från Twitters sida då utvecklingen hittills gått i motsatt riktning och framtiden för tredjeparts Twitter-appars existens verkat minst sagt osäker.

Vilken app föredrar du att använda Twitter i? Kommer detta få dig att vilja byta?

Via: MacWorld

1 gillning

Har använt Twitterrific sedan långt före Twitter ens hade en egen app:

1 gillning

Tweetbot sedan dag ett!:facepunch:t3:
Och innan dess Tweetie.

Ingen av dem fanns när jag började använda Twitter 2007. Twitterrific fanns via jailbreak och var sedan en av de första Twitterapparna på App Store 2008 (det fanns någon som hette Twinkle också).

Fun fact: Utvecklaren av Tweetie, Loren Brichter var ju personen som uppfann Pull to refresh.

Gillade Tweetie för iPad också. Den hade rätt annorlunda design med svepgester innan den blev en förstorad iPhone-app.

1 gillning

Det patentet - om det registrerats hade nog kunnat generera en hel del.

1 gillning
1 gillning

Läste nu att Twitterrific är fortsatt tveksamma. De ska ha något samtal med Twitter framöver men det verkar inte som detta nya API är tänkt för rena Twitterklienter utan för att bygga tjänster runt Twitter – och att så kallade API-anrop kommer att vara för dyra för en klient med flera hundratusen användare.

2 gillningar