Tre produkter från Eve får nu stöd för Matter

Från sajten:
image

Matter som är den nya IoT-standarden kommer nu att börja få fler kompatibla produkter. Eve Home har tre produkter som kan få ta del av stödet inom kort.

Tyska Eve Home som genom åren varit exklusiva för Apple HomeKit låter nu tre av sina produkter uppdateras till att ha stöd för Matter. Det rör sig om de senaste generationerna av produkterna, de som har stöd för Thread idag, äldre versioner som använder Bluetooth går inte att uppdatera.

Uppdateringen som nu börjar rullas ut ser till att produkterna får stöd för Matter och kommer då att fungera med Samsung SmartThings.

En sak som är viktig att tänka på är att har du väl uppdaterat enheterna till att få stöd för Matter så går inte detta att ändra. Alltså, om inte Matter var något för dig så kan du inte backa uppdateringen tillbaka till endast stöd för Apple HomeKit.

Det som krävs för att uppdatera är en Thread Border Router-kompatibel hub som HomePod mini, Apple TV 4K (2 Gen) eller Apple TV 4K (3 Gen, 128 GB). Även tvOS, iOS/iPadOS ska vara uppdaterade till senaste versionerna. Fyll därefter i formuläret här på Eves hemsida och sedan ska du få möjlighet till uppdatering.

Dessa produkter från Eve kan nu uppdateras till Matter:

  • Eve Energy
  • Eve Door & Window
  • Eve Motion

Först under 2023 kommer Eve att ha Matter-förberedda produkter till försäljning.

Har du anmält ditt intresse för att uppdatera till Matter än?

Källa: Eve Home

1 gillning

Jag fick tyvärr göra en återställning av alla mina Eve-prylar efter uppdateringen. Tog stop vid pairing.

Sen kan jag tillägga att Eve Motion helt plötsligt blir en occupancy sensor istället för rörelsesensor för att det inte finns stöd för det i Matter ännu. Spelar förmodligen ingen roll, men det var inget som jag visste innan uppdateringen.